banner101

Murat Karayalçın pişman mı?

1943 doğumlu olan Murat Karayalçın, 1993-95 arasında Başbakan Yardımcısı, 1994-95 arasında Dışişleri Bakanı ve 1989-93 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Bugün 72 yaşında olan Karayalçın, CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini Oğuz Kaan Salıcı'dan törenle teslim aldı.

Murat Karayalçın pişman mı?
 CHP İstanbul İl Başkanlığı’na atanan Murat Karayalçın, göreve gelmeden önce milletvekilliğine hazırlandığını belirterek, “Milletvekilliğim de gitti, helal olsun. CHP’nin iktidarıysa Murat Karayalçın’ın milletvekilliği teferruattır” dedi. 2015’teki seçimlerde milletvekili adayı olmak için istifa eden Oğuz Kaan Salıcı, görevi Murat Karayalçın’a devretti. CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda yapılan devir-teslim töreninde partililer Karayalçın’a sevgi gösterisinde bulundu.

Koltuğunu devreden Salıcı törende yaptığı konuşmada, milletvekili olmak için istifa ettiğini belirterek, “Görev teslim zamanı geldi. Milletvekili adayı olmak istediğim için yönetim kurulundaki arkadaşların katkısıyla beraber, hep beraber istifa ettik. Deneyimleriyle İstanbul’a CHP’nin seçim başarısına büyük katkı sunacağını bildiğimiz parti büyüğümüz ağabeyimiz, kendisine hoş geldiniz diyorum” dedi.

“İL BAŞKANI OLMAK İÇİN BAŞVURUDA BULUNMADIM”

Görevi devralıp partililere seslenen Karayalçın, il başkanı olmak için bir başvuruda bulunmadığını belirterek, “Görevi devralan Karayalçın, “Genel başkanımızın arzusu doğrultusunda dün beni il başkanı olarak atadı. Ben doğu Karadenizliyim. Rizeliyim. Ankaralıyım, Adıyamanlıyım şimdi de İstanbulluyum. İstanbul il başkanı olmak için genel başkanımıza bir başvuruda bulunmadım” ifadelerini kullandı.

“MİLLETVEKİLLİĞİM DE GİTTİ”

Ankara’dan milletvekili adayı olmak için hazırlandığını fakat İstanbul il başkanlığına atandığını kaydeden Karayalçın, “Ön seçim yapılması koşuluyla Ankara’dan milletvekili adayı olmaya hazırlanıyordum, bunun için çalışıyordum. Ancak genel başkanımız bana ‘senin parti çalışmaların İstanbul’da devam ettirilmelidir’ dedi. Bilmiyorum nasıl değerlendirirsiniz. Gönlünüzden ne geçerse geçsin mensubu olduğunuz partinin genel başkanı ‘size burada ihtiyacım var’ diyorsa oraya gitmek zorundasınız. Ben öyle yaptım. Buraya geldim, milletvekilliğim de gitti, helal olsun. CHP’nin iktidarıysa Murat Karayalçın’ın milletvekilliği teferruattır” diye konuştu.

CHP’nin ideolojilerini açıklayan Karayalçın, “Programınız CHP ideolojisinin üç temel dayanağı olduğunu söylemektedir. CHP’nin birinci dayanağı Atatürk ilke ve devrimleridir. İkinci dayanağımız sosyal demokrasinin evrensel kurallarıdır. Üçüncü dayanağımız da Anadolu ve Trakya’nın tarihi ve felsefi değerleridir. 17 Aralık benim için mutlu bir gün. İstanbul İl Başkanlığına atandığım gün. Genel başkanımızı da kutluyoruz. Mutlu, iktidarlı başbakanlı yaşlar diliyoruz” dedi.

“CHP, milletvekilleri adaylarını ön seçimler belirlemelidir” diyen Karayalçın, “Genel başkanı seçerken yetkinliği olan bu gücün milletvekilini seçerken de aynı yetkinliğinin olması lazım. Adayların belirlenmesi, partinin patronu kim sorusunun da yanıtlanması demek. Bu nedenle CHP milletvekili adaylarını ön seçimde belirlemelidir. Yeni yılın İstanbul’da bize iktidar getirmesini biliyorum” ifadesini kullandı.

Karayalçın’a yoğun ilgi gösteren partililer özçekim yapmayı de ihmal etmedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0