banner101

Müezzinoğlu: “suriye’den Gelen Misafirlerimizden 40 Bini Türkiye’de Doğum Yaptı“

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis’in Türkiye’nin sığınmacılara karşı gösterdiği tutuma yapmış olduğu olumlu yorumları değerlendirerek, “Papa da bu medeniyetin...

Müezzinoğlu: “suriye’den Gelen Misafirlerimizden 40 Bini Türkiye’de Doğum Yaptı“
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis’in Türkiye’nin sığınmacılara karşı gösterdiği tutuma yapmış olduğu olumlu yorumları değerlendirerek, “Papa da bu medeniyetin güzelliğini gördüyse ne mutlu bize” dedi.
Diyanet-Sen Edirne Şubesi 1. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Edirne’ye gelen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Müezzinoğlu, Papa Francis’in Türkiye ziyaretinde yaklaşık iki milyon sığınmacıya gösterdiği misafirperverlikten dolayı memnuniyet duyduğunu ve övgü dolu sözleri üzerine, “Bizim medeniyet anlaşımız bu. Papa da bu medeniyetin güzelliğini gördüyse ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.
Bakan Müezzinoğlu, bir basın mensubunun, “Papa Franciscus, ülkelerinden kaçan Suriyelilere Türkiye’nin kucak açmasını övgü dolu sözlerle yorumladı” sözü üzerine şöyle karşılık verdi: “Onların tamamı ülkemizin misafiri. Bugün için 1,8 milyon misafire bir taraftan iskan, istihdam, barınma, bir taraftan sağlık hizmeti veriyoruz. Bugün için Suriye’den gelen misafirlerimizden 40 bini Türkiye’de doğum yaptı. Bu anlamda fedakar, insana değer veren bir medeniyetin mensuplarıyız. Avrupa’da 130 bin ve yaptıkları yardım 200 bin avro. Bizim yardımlarımız ise 500 milyon doları sağlıkta olmak üzere 4 milyar doları geçti. Bizim medeniyet, anlayışımızın gereğidir. Papa da bu medeniyetin güzelliğini gördüyse ne mutlu bize.”
“AİLE HEKİMLİĞİNE YENİ BİR DÜZENLEME GETİRECEĞİZ”
Aile hekimliği ile ilgili yeni bir düzenleme hazırlığı içerisinde olduklarını hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
“Aile hekimlerimizin ailelerle muhataplık sürelerini, aile hekimi sayımız çerçevesinde genişletmeyi planlıyoruz. Onların çalışma saatlerinde esnek mesai var. Esnek mesaide, sabah 08.00 akşam 20.00 gibi vatandaşların karşısında 12 saat hizmet verebilecek noktaya taşımayı planlıyoruz. Hasta, ’17.00’den sonra iğne yaptıramıyorum, tansiyon ölçtüremiyorum, belli bir saatten sonra doktor bulamıyorum’ diyor. 22 bin aile hekimimizin bu anlamda aile sağlığı merkezlerimizde vatandaşımızla daha geniş zamanlı muhataplığını planlıyoruz. Cumartesi günleri de 09.00 ila 17.00 arası gibi nöbet planlıyoruz. Örneğin 4 aile hekiminin görev yaptığı merkezimizde bir cumartesi biri, bir cumartesi bir başkası, 4 aile hekimi ayda 8 saat nöbet tutuyor olmalarını bir meslek olarak yük görüyorlarsa, öyle bir hekimlik mesleği dünyada da yok, bizde de olmasını doğru bulmuyorum."
“BEN DAHİL KİMSE HASTALARIN SAĞLIK BİLGİLERİNİ İZİNSİZ ALAMAZ”
Bakan Müezzinoğlu, bazı hastaların sağlık bilgilerinin, bazı şirket ve kuruluşlara verildiği iddiasının asılsız olduğunu vurgulayarak, “Dedikodularla iş yapmıyoruz. Hiçbir hastanın sağlık bilgisini ben dahil kimse izinsiz alamaz. Kişi kendisi izin vermeden, rızası olmadan bir başkası kullanamaz. Bu anlamda elinizde bilgi, belge varsa gereğini birlikte yapalım” şeklinde konuştu.
Bakan Müezzinoğlu, açıklamalarının ardından il başkanlığı binasında partilerle bir araya gelmek üzere kongreden ayrıldı.
Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2014, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0