banner102

Muammer Güler'den Flaş Açıklama

İçişleri Bakanı Muammer Güler, " Ege' de yapılan oparasyonda yakalanan 4 zanlıdan biri Ak Parti Binası ve Adalet Bakanlığına saldırı olayının faili."

Muammer Güler'den Flaş Açıklama
 Yunanistan Sahil Güvenlik ekibi, Sakız Adası'ndan Türkiye'ye götürülmeye çalışılan botu durdurmuş, botun silah ve patlayıcı yüklü olduğu anlaşılmıştı.

Botta, 2 tanksavar, 4 el bombası, 2 tabanca, mermiler ve el yapımı bomba bulundu. Ayrıca 4 kişi tutuklandı.

Tutuklanan Türklerden birinin AK Parti ve Adalet Bakanlığı'na düzenlenen saldırı eyleminin faili Hasan Biber olduğu ortaya çıktı.
Hasan Biber'in, saldırının ardından yurtdışına çıktığı tespit edilmişti.

Konuyla ilgli gazetecilere açıklama yapan İçişleri bakanı Muammer Güler, "Sakız Adası'nda dün botla gelmek üzere hazırlanan 4 kişi yakalandı. Bu kişilerden biri, 19 Mart 2013 tarihinde AK Parti ve Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırıların faili olan Hasan Biber'dir. Yunan makamlarınca yakalanmış durumda. Aynı örgütün bir militanı ile muhtemelen yine Türk olan ancak Fransız ve Bulgar kimlikleri taşıyan 2 kişi daha yakalandı.
Yunan polisi bu gelişmenin ardından düzenlediği bir operasyonda 2 kişiyi daha gözaltına aldı.
Botta silah, suikast mermileri, roketatarlar tespit edildi. Adı geçen şahsın eylem hazırlığında olduğu istihbaratı da bizde vardı. Bunlar haklarında yakalama-arama kararı olan; hüküm giymiş ve yurt dışına kaçmış kişiler" dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2013, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0