‘MOL GÜNÜ’ İLE KİMYANIN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

BURSA - Özel NOVA Fen ve Anadolu Lisesi, kimyanın önemini vurgulamak için her yıl 23 Ekim tarihinde kutlanan ‘Dünya Mol Günü’nde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

 ‘MOL GÜNÜ’ İLE KİMYANIN ÖNEMİNE VURGU YAPTI
banner98
 Avogadro sayısı olan 6,02.10 üzeri 23 den dolayı her yıl 10.ayın 23. gününde yani 23 Ekim de kutlanan ‘Dünya Mol Günü’ Özel NOVA Fen ve Anadolu Lisesi’nde de çeşitli etkinlikler ile kutlanırken öğrenciler, derslerde öğrendikleri bilgileri de pekiştirdi.

Öğrencilerin, öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları eğitici ve keyifli etkinliklerle kutlanan ‘Dünya Mol Günü’ kapsamında okulda düzenlenen programda; periyodik cetvel yap-boz, kimya sözcük avı, element-sembol eşleştirme gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Avagadro sayısı ile ilgili bilgiler içeren afişler hazırlanarak koridorda sergilendi. Duvarlara asılan Mol kavramı ile ilgili sorular, öğrenciler tarafından çözüldü. Ayrıca ‘Dünya Mol Günü’ne özgü tasarlanan tişörtleri giyen öğrenciler, özel Mol kurabiyelerini tüm öğrencilere ve öğretmenlere de ikram etti.

‘Dünya Mol Günü’ etkinlikleri kapsamında kimyanın bilinmeyenlerine dair keyifli bir yolculuğa çıkan öğrenciler, aynı zamanda eğlenceli anlar da geçirmiş oldu.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2017, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0