banner101

Milyonlarca kişinin beklediği haber geldi!

Kamuoyunda “torba tasarı” olarak bilinen, 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Milyonlarca kişinin beklediği haber geldi!
 Buna göre; sosyal güvenlik kuruluşlarından aylık alanlar ile sigortalı bir işte çalışanlar, nafaka bağlananlar veya nafaka bağlanması mümkün olanlar ile Sosyal Hizmetler Kanunu'na göre harçlık ödenenler hariç olmak kaydıyla, muhtaç olduğuna karar verilen 65 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarına, muhtaçlık hali devam ettiği sürece aylık bağlanacak.

Kanal İstanbul ve diğer su yolları için yasal düzenleme getiren kanuna göre, su yollarına kanuni statü kazandırılıyor. Yapılacak su yoluna isabet eden Hazine ve özel idareye ait arazi ve arsalar, kamu gereksinimi ve kamu yararı nedeniyle belediye ile özel idarelerce satılamayacak. İnşa edilecek otoyol hariç erişme kontrolünün uygulandığı yol ve su yolu yapımı, ortaklık payından karşılanacak.

Zorunlu trafik sigortasıyla ilgili düzenleme getiren kanuna göre, hak sahibinin kendi kusuruna denk gelen tazminat talepleri, ilgililerin, sigortalının sorumluluk riski kapsamında olmayan tazminat talepleri, kanun çerçevesinde hazırlanan zorunlu mali sorumluluk sigortası genel şartları ve ekleri ile tanımlanan teminat içeriği dışında kalan talepler zorunlu mali sorumluluk sigortası dışında kalacak.

Kanuna göre; 25 yaş altı gençlerin genel sağlık sigortası prim borçları silinecek. Genel sağlık sigortalılarının 25 yaşını doldurdukları güne kadar olan genel sağlık sigortası primlerinin tahsilinden vazgeçilecek. Düzenlemeden önce ödenen primler iade ve mahsup edilemeyecek.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinin yeniden inşasının yasal alt yapısının oluşturulduğu kanuna göre; kamu düzeni ve güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu yerlerde, altyapı hizmetleri yetersiz olan veya imar mevzuatına aykırı yapılaşma bulunan yapı ve altyapısı hasarlı alanlar, Bakanlar Kurulu tarafından ‘riskli alan’ olarak kararlaştırılabilecek.

Ayrıca kanuna göre; 15 bin polis ve 2 bin 610 sosyal güvenlik denetmeni kadrosu ihdas edilecek.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2016, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0