banner101

MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN: ’’HDP KAPATILMALIDIR’’

Usta gazeteci Necmi İnce’ye Ankara'da özel açıklamalarda bulunan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, ‘’ " Terör örgütü ile arasına mesafe koymayan HDP kapatılmalıdır. Bu örgütün bölücü yöneticileri hakkında hukuk ve adalet tesirini mutlak surette göstermelidir. Bunların bir daha siyaseti kirletmelerine, insanımızın demokrasiye olan inancını sarsmasına müsaade edilmemelidir" dedi.

MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN: ’’HDP KAPATILMALIDIR’’

Röportaj öncesi yeni kurulan partilere de değinen İsmet Büyükataman, ‘’seçimin zamanında yapılacağını ve "Dün kurulduklarında “Seçime giremeyelim diye baskın seçim yapılacak” diyerek kendilerini önemseyen particiklerin bile bugün çıkıp hodri meydan demesi yalnızca komiktir" ifadelerini kullandı.

NECMİ İNCE: Ana muhalefet partisi ve bazı partilerin erken seçim istemlerine nasıl bakıyorsunuz?

İSMET BÜYÜKATAMAN: Seçimlerin tarihinde yapılacağını gerek Sayın Genel Başkanımız gerekse Sayın Cumhurbaşkanı defaatle ifade etmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi ve Ak Parti dışında kalan partilerin milletvekili sayıları da erken seçim kararı almaya yeterli değildir. Hâl böyle iken bazı partilerin sürekli olarak erken seçimi gündeme getirmesinin bir anlamı da değeri de yoktur.

        Joe Biden’ın Türkiye’ye yönelik haddini aşan sözleri ortadadır. Yine ABD’de oluşturulan çeşitli organizasyonların Türk demokrasisine doğrudan müdahale teşebbüslerinin Türkiye’deki siyasi ortakları oldukları izlenimi veren bu partiler, ülkede bir hoşnutsuzluk meydana getirmek istemektedir.

Dün kurulduklarında “Seçime giremeyelim diye baskın seçim yapılacak.” diyerek kendilerini önemseyen particiklerin bile bugün çıkıp hodri meydan demesi yalnızca komiktir.

NECMİ İNCE: Olası Erken seçimde Cumhur İttifakına başka siyasi partiler katılabilir mi?

İSMET BÜYÜKATAMAN: Az önce ifade ettiğim gibi seçimler Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 100. yılında, yani vaktinde gerçekleşecektir.

NECMİ İNCE: Anayasa değişikliği ve seçim kanunu değişimi neden bu zamana kaldı?

İSMET BÜYÜKATAMAN: İşleyen bir çalışma programı var. Anayasa değişikliğine dair uzunca bir süredir devam eden ön hazırlıklarımız söz konusudur. Bir kanun teklifi hazırlarken dahi ince elenip sık dokunurken yeni bir anayasa hazırlamak takdir edersiniz ki bir süreç gerektirmektedir. Cumhur İttifakı olarak yeni, anayasamızın orasından burasından yamalanacak eksik bir çalışma olmaması en temel kaygımız. Bu anayasa, üzerinde herkesin birlik olabileceği, benimseyebileceği bir nitelikte olacaktır.

Seçimlerin tarihi belli olduğuna göre Seçim Kanunu için herhangi bir gecikme söz konusu değildir. Öncelik sırasına ve Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre kanunlar hazırlanmaktadır.

NECMİ İNCE: Günlerdir sosyal medyada videolar yayınlayan ve açıklamalarda bulunan Sedat Peker'in iddiaları ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

İSMET BÜYÜKATAMAN: Bu konuda Sayın Genel Başkanımızın ve partimizin duruşu oldukça çok nettir. Hakikaten bir suç varsa, bu suç tevsik edilmişse, suçluların objektif delil ve belgelerle tespiti yapılmışsa adres bağımsız Türk mahkemeleridir. Adalet ne diyorsa olacak bellidir. Bundan ürkmeye, çekinmeye gerek de yoktur. Ancak karambolde siyasi fırsatçılığa kalkışanlar, zalimlerin dolduruşuna gelip ülkemizin haysiyetini iki paralığa çevirmek için konuşan ve konuşturulanlar iki dünyada bunun hesabını muhakkak vereceklerdir.

Konu, devletimizin saygınlığı ve üzerinde titrediğimiz bekasıdır. Herkes yerini yurdunu bilmek zorundadır. Herkes ağzından çıkanlara dikkat etmekle mükelleftir. Türkiye’nin gündemi video kayıtlarıyla rehin alınamaz, sosyal medya iftiralarıyla ele geçirilemez.

NECMİ İNCE: Türkiye'de hukuk, demokrasi ve insan hakları noktasında ne zaman AB standartlarını yakalayacak?

İSMET BÜYÜKATAMAN: Hangi AB standartlarından bahsediyoruz? AB’nin kendi ülkesinde uyguladığı standartlardan mı yoksa bize dayattığı sözde standartlardan mı? Türkiye Cumhuriyeti; hukukun, demokrasinin ve insan haklarının üst düzeyde değer gördüğü bir ülkedir.

     Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde bu ülkeyi bölmek isteyen bir terör örgütünün varlığını varsayın lütfen. Bugün Müslümanların varlığını kendilerine karşı büyük bir tehdit olarak görüp Müslümanların haklarını ve inançlarını sınırlayan bir AB’nin Türkiye’yi bölmek için çaba harcayanlara yönelik gerçekleştirilen kendini savunma hamlelerini demokrasi dışı kabul etmesi bizim için yok hükmündedir.

     Türkiye; vatanına ihanet etmeyenler, bölünme heveslisi olmayanlar için bir cennettir Ancak aksine heves edenler için ise bir cehennem olmaya devam edecektir.

NECMİ İNCE: Ülkemizdeki hayat pahalılığı ve fiyat artışları ile ilgili görüşleriniz nelerdir?

İSMET BÜYÜKATAMAN: Tüm dünyayı etkisi altına ölümcül virüsün dünya ekonomisine olan olumsuz yansıması malumunuzdur. Dünyanın artık küçük bir köy olduğu çağımızda yaşanan bir çip krizinin dünya otomotiv sektöründe meydana getirdiği kaos buna bir örnektir. Girdi, hammadde maliyetlerinin artması, üretimin durması yahut yavaşlaması gibi sebeplerle tüm dünya ekonomilerinde bir olumsuzluk görülmektedir. Hükümet, büyüme rakamlarına yansıyan olumlu durumu vatandaşı cebine yansıyacak hamlelerle mutlaka taçlandıracaktır. Milletçe sabretmemiz gereken günlerden geçtik, geçiyoruz. Ve elbette inanıyoruz ki daima sabrın sonu selamettir. Selamete ereceğimiz günlerin yakın olduğuna inanıyorum.

NECMİ İNCE: Tarım ülkesi olmamıza rağmen sebze meyve fiyatlarında bir türlü standart yakalanmadı, bununla ilgili üreticiden tüketiciye ucuz gıda nasıl temin edilmelidir?

İSMET BÜYÜKATAMAN: Üreticiden tüketiciye uzanan bir zincir söz konusu. Bu zincirin üretici ve tüketici halkaları daima en mağdur kesim olmuştur. Zincirin ara halkalarındaki durumun sağlıklı bir şekilde incelenmesi ve irdelenmesi gerektiği aşikârdır.

NECMİ İNCE: HDP'nin kapatılması ile ilgili açılan davalar ve sonrasında yaşananlar hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

İSMET BÜYÜKATAMAN: PKK’dan aldığı talimatlarla yolunu belirleyen HDP’nin bir siyasi parti olduğunu söylemek, demokrasiye olan inancı sarsacaktır. HDP, Türkiye’nin kalbine hançer sokmak için tetikte bekleyen fitnedir. HDP, pek çok vahim özelliğinin yanında Türk demokrasisine biçilmiş kefen, doğrultulmuş silah, tuzaklanmış patlayıcı, döşenmiş mayındır.

Sandıkta verilen oylar HDP, terör örgütünün taşeronluğunu yapsın diye değildir. Sandıkta verilen oylar hiçbir partiye, kişiye sınırsız özgürlükler vermemektedir. Türkiye’nin bir anayasası vardır. Tüm vatandaşlar, derneklerle birlikte siyasi partiler de bu anayasaya uymak durumundadır.

Terör örgütü ile arasına mesafe koymayan HDP kapatılmalıdır. Bu örgütün bölücü yöneticileri hakkında hukuk ve adalet tesirini mutlak surette göstermelidir. Bunların bir daha siyaseti kirletmelerine, insanımızın demokrasiye olan inancınız sarsmasına müsaade edilmemelidir.

CHP ve İP’in, gizli ortakları olan HDP’ye sahip çıkması ise zilletin dokusuna uygun bir rezilliktir. Seçimlerde birlikte belediye başkanı adayı gösterenlerin, varlığını HDP’ye mecbur olanların dostlukları bu ülkeye bir fayda getirmeyecektir.

NECMİ İNCE: MHP oylarında bazı anketlere göre düştüğü iddia ediliyor neler söyleyeceksiniz?

İSMET BÜYÜKATAMAN: Milliyetçi Hareket Partisinin duruşu ve siyaseti, büyük Türk milleti tarafından daima takdirle karşılanmıştır. Bu takdirle karşılamanın ölçüsü hiçbir zaman sandıktan çıkan oy oranı ile ölçülememiştir. Hiçbir hukuki altyapısı olmayan anket şirketlerinin denetimsiz anketlerine itibar etmediğimizi biliyor olmalısınız. Ancak yine de size de doğru fikri vermesi adına bu anket şirketler MHP’nin oylarının düştüğünü ne zaman iddia etmişse MHP oylarında ciddi bir artış olduğunu görürsünüz.

NECMİ İNCE: MHP ülke genelinde ve yerelde ne zaman iktidar olacak?

İSMET BÜYÜKATAMAN: Milliyetçi Hareket Partisi, Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhur İttifakı kapsamında seçime girmiştir. Bazı yerlerde AK Parti adayları, bazı yerlerde Milliyetçi Hareket Partisi adayları yarışmışken bazı yerlerde ise her parti kendi adayı ile seçime girmiştir. Bu seçimlerde Cumhur İttifakı ve parti olarak zaten ciddi bir başarı elde edilmiştir.

     Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak ortak adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmuş ve seçimlerden başarı ile çıkılmıştır. Bununla birlikte Cumhur İttifakı olarak Meclis çoğunluğu sağlanmıştır. Halkımızın partimize olan teveccühünden asla şüphemiz yok. Bu teveccühün oya yansıdığı nispette vaatlerimizi gerçekleştirmeye ve halkımızın sorunlarına çözüm bulmaya devam edeceğiz. Partimiz her seçim döneminde tüm kadrolarıyla her bir vatandaşımızın oyuna taliptir. Takdir, şüphesiz ki aziz milletimizindir.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2021, 11:19

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0