Meteoroloji'den Yağış Uyarısı

Meteoroloji, ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.

Meteoroloji'den Yağış Uyarısı
banner98
 Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van'ın kuzey kesimleri ile kısa süreli ve yerel olmak üzere Ordu, Samsun, Giresun, Tokat, Trabzon, Amasya'nın kuzeydoğusu, Rize ve Artvin'in iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van'ın kuzey kesimleri ile kısa süreli ve yerel olmak üzere Ordu, Samsun, Giresun, Tokat, Trabzon, Amasya'nın kuzeydoğusu, Rize ve Artvin'in iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van'ın kuzey kesimleri ile kısa süreli ve yerel olmak üzere Ordu, Samsun, Giresun, Tokat, Trabzon, Amasya'nın kuzeydoğusu, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kars, Ardahan ve Erzurum'un doğusu ile Ağrı'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Hava sıcaklığı, kuzeydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. 

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey, Güney Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli bir şekilde esmesi bekleniyor. 

-YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ- 

Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda beklenen gökgürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak, Kars, Ardahan ve Erzurum'un doğusu ile Ağrı'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğini belirten Meteoroloji, ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı. 

-KUVVETLİ RÜZGAR- 

Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli olarak esmesi beklendiğini duyuran Meteoroloji, ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini de bildirdi. 

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU- 

İSTANBUL: Parçalı ve bulutlu. (32) 

ANKARA: Az bulutlu.(31) 

İZMİR: Az bulutlu ve açık.(34) 

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu.(36) 

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (37) 

SAMSUN: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde il geneli, öğleden sonra iç kesimleri yerel sağanak yağışlı. (28) 

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (24) 

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu.(36) 

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU- 

MARMARA: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimleri parçalı, Kırklareli çevreleri çok bulutlu. 

EGE: Az bulutlu ve açık. 

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusunun iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu. 

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğusunun parçalı bulutlu geçecek. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu olacak. 

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Rize ve Artvin'in iç kesimleri ile sabah saatlerinde Samsun, Ordu, Tokat ve Amasya'nın kuzeydoğusu, öğle saatlerinden sonra Samsun, Ordu ve Giresun'un iç kesimleri ile Trabzon çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğusu ile Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Van'ın kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kars, Ardahan, Erzurum'un doğusu ile Ağrı'nın kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu.
Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2013, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0