Manipülasyon İle Ameliyattan Kurtuldu

Eskişehir’deki doktorların, "Ameliyat olman gerekiyor" dediği Erkan Kurtuluş, manipülasyon (elle tedavi) sayesinde sağlığına kavuştu.Fıtık rahatsızlığı sebebiyle ikamet ettiği Eskişehir’deki doktorların, "Kesin ameliyat olman gerekiyor"...

Manipülasyon İle Ameliyattan Kurtuldu
banner98
Eskişehir’deki doktorların, "Ameliyat olman gerekiyor" dediği Erkan Kurtuluş, manipülasyon (elle tedavi) sayesinde sağlığına kavuştu.
Fıtık rahatsızlığı sebebiyle ikamet ettiği Eskişehir’deki doktorların, "Kesin ameliyat olman gerekiyor" dediği Erkan Kurtuluş, Dr. Ali Şahabettinoğlu’nun kapısını çaldı. Yapılan 7 seans sonunda eski sağlığına kavuşan Kurtuluş, "İşim gereği uzun süre ayakta duruyorum ve bazı zamanlar ağır yükler de kaldırmam gerekiyor. Kısa süre önce belimdeki ağrılarım sebebiyle Eskişehir’de gitmediğim doktor kalmadı. Doktorlar, ’Bu fıtıktan kurtulman için ameliyat olman gerekiyor’ diyerek beni hastaneye yatırmak istediler. Yatış işlemlerini bile yapmışken kaçarak Ali Bey’in kapısına geldim. Şu anda çok şükür sağlığıma kavuştum. Kimsenin ameliyat olmasına gerek yok" diye konuştu.
Eskişehir’den Bursa’ya gelen 39 yaşındaki Kurtuluş’un ilk muayenesinde doktorların hemen ameliyat diyecekleri kadar durumunun ciddi olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Ali Şahabettinoğlu ise, "Her ne kadar ağrısı ve uyuşukluğu çok olmasına rağmen gerçekleştirdiğimiz seanslarla ağrıları tamamen geçti. Şu anda rahatça hareket edebiliyor. Önümüzdeki haftalarda yine kontrole çağıracağız" dedi.
"TEK ÇARE AMELİYAT DEĞİL"
Bir hekime görünüp ağrıların bel veya boyun fıtığından kaynaklandığı tespit edildiğinde ilk çarenin ameliyat olmaması gerektiğini söyleyen Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, iyi bir muayene sonrasında doğru yapılan tedaviyle bu ağrılardan ameliyat olmadan kurtulabileceğini ifade etti. Beldeki ağrının bacağa vuruyorsa, bacaklarda karıncalanma-uyuşma-kasma hissi bulunuyorsa ve bel hareketlerinizde kısıtlılık mevcutsa bel fıtığı, boyun ve kollarda ağrı, ellerde uyuşma, baş dönmesi gibi belirtilerin bir veya birkaçı var ise boyun fıtığı olunabileceğini kaydeden ifade eden Şahabettinoğlu, derhal bir fizik tedavi uzman doktoruna muayene olunması gerektiğini vurguladı.
"BAŞARI ORANI YÜZDE 98"
Manipülasyonun oldukça etkili bir tedavi yöntemi olduğunu kaydeden Şahabettinoğlu, ilaç ve istirahat tedavisinin yetersiz kaldığı durumlarda fizik tedavinin gerektiğini vurguladı. Bursa’daki merkezinde manipülasyon yöntemi uygulayan Şahabettinoğlu, "Bu yöntemle tedavi, ellerle rahatsızlığın olduğu bölgeye bir takım germe ve bastırma tedavisi uygulanarak yapılıyor. Türkiye’de az sayıda uzman doktor bu tedaviyi uyguluyor. Bunlar hastanın ve hastalığın durumuna göre seanslara bölünüyor. Bel ve boyun fıtığında tedavinin başarı oranı yüzde 98’dir. Bu tedavide ilaç kullanılmıyor" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2015, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0