Mahsur kalan minik mülteci son anda kurtarıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın Kos Adası’na geçmek isteyen yaklaşık 40 mülteci Adaboğazı mevkiinde mahsur kaldı. Kayalıkların üzerinde 3 yaşlarındaki minik mülteci ise son anda kurtarıldı.

Mahsur kalan minik mülteci son anda kurtarıldı
banner98
 Gece saatlerinde devriye görevi yapan Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri Adaboğazı mevkiinde sesler duyunca bölgede araştırma başlattı. Bölgenin kayalık olması nedeniyle karaya yaklaşamayan ekiplere seslenen mülteciler işaretlerle denizde arkadaşlarının olduğunu söyledi. Bunun üzerine araştırmalarını o bölgede yoğunlaştıran ekipler kayalıkların üzerinde biri yaklaşık 3 yaşlarında olduğu öğrenilen 3 kişiyi fark etti. Sırılsıklam olan 3 kişiyi kurtarmak için denize inen ekipler yaklaşık 3 yaşındaki kız çocuğunun hipotermi olduğunu fark etti. Bebeği ve ailesini acilen bota alan ekipler aileyi Bodrum marinasında bulunan Sahil Güvenlik bölgesine getirdi. 

Milta Marina’da bekleyen 112 Acil Servis ekipleri soğuktan donmak üzere olan bebek ve ailesini Bodrum Devlet Hastanesine götürdü. 

40 MÜLTECİ MAHSUR 

Bölgede araştırma yapan Sahil Güvenlik ekipleri Bitez açıklarında bulunan Adaboğazı mevkiinde yaklaşık 40 mültecinin olduğunu gördü. Bölgenin kayalık ve havanın rüzgarlı olmasından dolayı karaya yaklaşamayan ekipler adaya battaniye atarak mültecilerin soğuktan korunmasını sağlarken, kurtarma çalışmalarına da devam ettiği öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre adada mahsur kalan yaklaşık 40 mültecinin kurtarma operasyonu devam ederken, Sahil Güvenlik ekipleri mültecilerin bölgeye nasıl geldiklerini araştırıyor. 1 No’lu Sahil Güvenlik ekibi ise bölgede devriye görevini sürdürüyor. 

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2015, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0