Kuyumcuları Uyardı!

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, iki kişinin hayatını kaybettiği soygunun ardından kuyumculara güvenlik tavsiyelerinde bulundu.

Kuyumcuları Uyardı!
banner98
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, iki kişinin hayatını kaybettiği soygunun ardından kuyumculara güvenlik tavsiyelerinde bulundu. Coş, "Vitrin camları kalın veya filmli olmalı, çözünürlüğü yüksek kameralar kullanılmalı." dedi.

Coş, soygunun ardından güvenlik güçlerince yapılan çalışmalarda, olayı gerçekleştirenlerin hepsinin kimliklerinin belirlendiğini söyledi. 120 güvenlik kamerasından faydalanarak toplanan görüntülerle eşkallere ulaşıldığını anlatan Coş, soygunlar için önleyici tedbirler de alınmasının şart olduğunu dile getirdi. Coş, "Bu ve benzeri eylemlerin oluşmaması bakımından hem vatandaşlarımıza, hem iş yeri sahiplerimize düşen önemli görevler bulunmaktadır." diye belirtti. Öncelikle kuyumcuların vitrin camlarını kalın camlarla değiştirmelerini isteyen Coş, mevcut camların ise kırılma esnasında dökülmeyi ve içeriye ulaşılmasını önleyen şeffaf filmle kaplatılması gerektiğine dikkat çekti. Coş, "Ayrıca işyerinin içini ve caddeyi gösteren çözünürlüğü yüksek kameralar yerleştirilmeli, alarm sisteminin daha etkin hale getirilmesi de önem taşımaktadır." ifadesine yer verdi.

Vatandaşların olaylara karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini kaydeden Coş, şüpheli araç, kişi veya olayların ardından polise mutlaka haber verilmesini istedi. Coş, "Her türlü şüpheyi değerlendirmemiz lazım. Bu konuda vatandaşlarımızın desteği ve yardımı fevkalade önemli." dedi.
Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2013, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0