banner102

Kuveytli yatırımcıların gözdesi Ordu

Maslak Real Estate Kuwait Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanlığından Ehab Allam ile Maslak Real Estate Kuwait Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanlığı Türkiye temsilcisi Muhammed Tarık Jarrar, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Kuveytli yatırımcıların gözdesi Ordu
 Kuveyt’te reklam, organizatörlük ve gayrimenkul üzerine 3 ayrı şirketi bulunan Ehab Allam özellikle Bosna-Hersek ve Londra’da gayrimenkul ve turizm üzerine gerçekleştirdiği yatırımlarını Ordu’da da hayata geçirmek istiyor.

Yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten ve Ordu ile ilgili bilgiler veren Vali İrfan Balkanlıoğlu, 18 ayrı ülkeden, 24 farklı yayın kuruluşundan 32 Arap gazetecinin Mayıs ayı içerisinde Ordu’da ağırlandığını hatırlatarak, Arap dünyasının önde gelen medya kuruluşlarının temsilci ve muhabirlerinin Ordu gezisi sonrası yaptıkları haberlerde, Ordu ili hakkında olumlu ve övücü yayınlara yer verdiklerini ifade etti.

Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar gibi ülkelerden büyük oranda turizm hareketi olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Trabzon ve Rize’de yoğunlaşma olduğunu görüyoruz. Bu illere baktığımızda güzellik namına ne varsa Ordu’da fazlasıyla mevcut. Bozulmamış doğasıyla çok daha farklı güzelliklere sahip” diye konuştu.
Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılmasıyla birlikte turizmde bir hareketlilik yaşanacağına vurgu yapan Vali Balkanlıoğlu, Ordu’nun turizmde bir marka şehir olması amacıyla tanıtım çalışmalarına ağırlık verildiğini kaydederek, “Bizim ana sloganımız bulunduğumuz yere faydalı olmak, ilimize gelen yatırımcılara yol göstermek, her türlü desteği vermek konusunda kendimizi görevli sayıyoruz.Ordu’nun fındığa dayalı ekonomiden kurtulmaya ihtiyacı var” dedi.

Vali Balkanlıoğlu, ”Suudi Arabistan ve Kuveyt’ten sizler gibi yatırımcılar gelmişti. Onlarla da görüşmelerde bulunmuştuk. Bu da gösteriyor ki,önümüzdeki dönemde yatırımcı ve turizm anlamında o bölgelerden çok sayıda ziyaretçilerimiz olacak ve Ordu hem iç, hem de dış turizmde bende varım diyecek. Yapılan hiçbir girişim karşılıksız kalmıyor. Turizmde tanıtım faaliyetleri tohum, ekmek gibidir. Ordu, Karadeniz’de bir numara ve inci olacaktır” şeklinde konuştu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kuveytli iş adamlarına Ordu’da yapabilecekleri yatırımlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2015, 20:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0