banner101

Kurtulmuş: 'Eski Türkiye zulmeden bir Türkiye'ydi'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’de AK PARTİ iktidarı döneminde vatandaşın devletiyle kucaklaştığını belirterek, “Eski Türkiye zaten zulmeden bir Türkiye’ydi. Vatandaşına hayatı zindan eden bir Türkiye’ydi” dedi.

Kurtulmuş: 'Eski Türkiye zulmeden bir Türkiye'ydi'
 AK PARTİ Beyoğlu 5. Olağan Kongresi, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Kongreye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa Birliği Bakanı (AB) ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Rüstem Dindarol, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, milletvekilleri, partililer ve delegeler katıldı. Kongrede konuşan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Yeni Türkiye” kavramını anlattı. Türkiye’nin siyasi ve ekonomik geçmişinden örnekler veren Kurtulmuş, CHP’ye yüklendi.

“ESKİ TÜRKİYE ZATEN ZULMEDEN BİR TÜRKİYE’YDİ”

“Eski Türkiye dediğimiz şey halkın birçoğunun kurtulmak için can attığı günlerdi” diyen Kurtulmuş, eski Türkiye’de vatandaşın devletle kavgalı olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Eski Türkiye’yi anlamadan yeni Türkiye’yi idrak edebilmek çok mümkün değil. Eski Türkiye vatandaşını adam etmek isteyen, vatandaşının yola getirilmesi zorunlu olan bir güruh olduğuna inanan bir Türkiye’ydi. Bu anlamda vatandaşının hemen hemen büyük bir çoğunluğuyla kavgalı bir ülkeydi. Eski Türkiye’de vatandaş başka telden çalar, devlet başka telden çalardı. Devletle vatandaş arasında ciddi bir uyuşmazlık vardı. Bu anlamda eski Türkiye zihniyeti vatandaştan uzak olduğu gibi, vatandaşının değerlerinden de uzak. Eski Türkiye zaten zulmeden bir Türkiye’ydi. Vatandaşına hayatı zindan EDEN bir Türkiye’ydi.”

“BAŞSAVCI, MERVE KAVAKÇI’YI TEHDİT ETTİ”

Türkiye’nin geçmişte birçok darbeye maruz kaldığını ifade EDEN Numan Kurtulmuş, birçok siyasi partinin de kapatıldığını söyledi. Dönemin milletvekili olan Merve Kavakçı’nın başörtüsü yüzünden Meclis’te yemin edemediğinin hatırlatan Kurtulmuş, “Ama daha vahimi dönemin Cumhuriyet Başsavcısı evini basarak, içeri girersen seni camdan aşağı atarım diyerek seçilmiş bir milletvekilini tehdit edebildi. Dün Merve Kavakçı’ya müsaade etmeyen Türkiye’den Allah’a çok şükür bugün parlamentoda 6 milletvekili kardeşimiz bugün başörtüsüyle parlamentodalar ve olmaya devam edecekler” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni Türkiye’de vatandaşların anadilini özgürce konuşabildiklerini, gayrimüslimlerin ise özgürce inançlarını yaşadığını, kendilerine ait olan mal varlıklarının da kendilerine iade edildiğini söyledi. Kurtulmuş, 28 Şubat sürecinde imam hatip okullarının kapatılmasının yanı sıra, vatandaşların devletle olan ilişkilerinin kesilmesi için havalimanlarının dahi kapatıldığını söyledi.
Eski Türkiye’de cumhurbaşkanlarının kapalı kapılar ardında seçildiğini belirten Kurtulmuş, Ahmet Necdet Sezer’in cumhurbaşkanlığı seçim sürecini anlattı.

“CHP’NİN GENEL MERKEZİNDE MESCİD AÇMASI YENİ TÜRKİYE’NİN ZAFERİ”

CHP’nin geçmişte camileri amaçları dışında kullandığını söyleyen Kurtulmuş, “Camileri ahır yerine döndüren, camileri nalbant dükkanına döndüren CHP’den bu gün kendi genel merkezinde mescit açmak durumunda kalan bir Cumhuriyet Halk Partisi’ne geldik. Bu yeni Türkiye’nin bir zaferidir” şeklinde konuştu.
Kurtulmuş, “AK Parti’nin başardığı en önemli şey zihniyet değişimini sağlamaya başlamış olmasıdır. Türkiye’nin birikmiş olan bütün meselelerinin çözümünde aslında anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa ihtiyacı var” dedi.

Konuşmanın ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve diğer protokol üyeleri partilileri selamladı. 

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2014, 22:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0