“Korkulacak Bir Grip Salgını Yok“

Havaların soğumasıyla birlikte gribal enfeksiyon yüzünden hastanelere başvuranların sayısında belirli bir artış gözleniyor.

“Korkulacak Bir Grip Salgını Yok“
banner98
Havaların soğumasıyla birlikte gribal enfeksiyon yüzünden hastanelere başvuranların sayısında belirli bir artış gözleniyor. Konya'da doktorlar son günlerde gündeme gelen H3N2 virüsüyle çok karşılaşmadıklarını ancak bu mevsimde benzer grip vakaların yaşandığı söyledi.

Türkiye genelinde yaşanan soğuk algınlığı vakalarıyla her yıl olduğu gibi bu sene de kış mevsiminde belirli bir düzeyde artış gözleniyor. Konya'da soğuk algınlığı şikayetiyle hastaneye gelenler, "Birkaç gün devam eden ve üşütme sonrası ortaya çıkan belirtilerden dolayı doktora geldik" dedi.

Konya'da yaşanan soğuk algınlığıyla ilgili bilgi veren Konya Farabi Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı Op. Dr. İlker Yiğit, "Son dönemlerde hem basında hem de halk arasında H3N2 virüsünün yaygın bir şekilde salgının olduğu söyleniliyor fakat son dönemlerde yaptığımız tetkik ve araştırmalar sonucunda bu virüse çok fazla rastlamadık. Her yıl ekim-kasım gibi başlayıp mart sonunda kadar süren mevsimsel griplerden biri olduğunu düşünüyoruz. Kış döneminde grip salgını, vücut direncimiz düşük olduğu ve kapalı mekanlarda bulunduğumuz için artıyor. Grip ile nezleyi iyi ayırt etmeliyiz. Gripte burun tıkanıklığı, akıntısı, hapşırma dışında nezleden farklı olarak ateş ve hastalarda yorgunluk, halsizlik görülüyor. Gripten korunmak için bol sıvı, C vitramini, portakal ile nar suyu gibi içecekler tüketilmelidir. Onun dışında hapşırırken ellerimizden ziyade kolumuzla kaptmamız lazım. Ellerimizi en az 30 saniye bol sabunlu su ile yıkanmamız gerekiyor. Kış aylarında kalabalıkta kapalı alanlarda fazla durmamamız gerekiyor. Mümkün olduğunca sarılıp öpüşmekten kaçınmak lazım" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2014, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0