Kopyala Yapıştırın Azizliğine Uğramış!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın geçtiğimiz Perşembe akşamı Eskişehir Öğretmenevi'nde dershane sahibi ve yöneticileriyle yaptığı toplantıda ilginç olayların yaşandığı ortaya çıktı.

Kopyala Yapıştırın Azizliğine Uğramış!
banner98
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın geçtiğimiz Perşembe akşamı Eskişehir Öğretmenevi'nde dershane sahibi ve yöneticileriyle yaptığı toplantıda ilginç olayların yaşandığı ortaya çıktı. Toplantıda Bakan Avcı'nın dershanecilerden, dershanelerin ve etüt merkezlerinin kapatılması konusunun üzerine fazla gidilmemesini isterken, söz konusu 5. maddenin ise word hatası sonucu kopy pas yapılırken taslağa yazıldığını söylediği öğrenildi. Ayrıca, kentteki bazı dershanecilerin, Ankara'dan bazı gazetelerden aranarak, "Dershanelerin kapatılması yönünde" demeç vermelerinin istendiği iddia edildi.

Eskişehir FEM ve ANAFEN Dershaneleri Genel Müdürü Engin Kara, Bakan Avcı ile kentteki dershaneciler arasındaki toplantıya bir çok dershane sahibinin katılmak istemediğini, ancak kendisinin bu kişileri ikna ederek toplantıya katılmalarını sağladığını kaydetti. Kara, toplantı öncesinde yaşananları şöyle anlattı: "Dershane sahiplerinin bazıları benimle görüşüp 'toplantıya katılmak istemiyoruz' dedi. Bakan Bey'i sevdiğimiz için ayıp olacağından Eskişehir olarak sahip çıkmamız gerektiğini anlatıp, toplantıya gelmelerini ilettim. Bu sırada bazı arkadaşlar şunu dedi: 'Bizi Ankara'dan bazı gazetelerden aradılar. Ne olur dershanelerin kaldırılması yönüyle fikir beyan edin.’ Yani bir dershaneciye böyle bir talebin yapılmasını anlayamadık. Bir kısmı ısrarımız üzerine toplantıya geldi. Gerisi gelmedi."

"DERSHANECİLER, BİZ KOŞUNURSAK TEŞVİK ÇIKARSA ALAMAYIZ ENDİŞESİ YAŞIYORMUŞ"

Kara, toplantıda dershanecilerin konuşup soru soramadığını, bu durumu kendisine sonra ilettiğini aktardı. Kara, "Dershaneci arkadaşlarımız kaygılı. 'Yarın biz burada konuşursak teşvikler var. Belki teşvik verecekler, işte konuşuruz, o teşviklerden yararlanamayız. Belki hakkımızda soruşturma açılır. Çünkü zaten kaldırılacak, problemleri bizim konuşmamıza gerek yok.' diyorlar. Bu bağlamda en azından hayatımızı başka bir şekilde dahi olsa devam ettirelim havası var." diye konuştu. Toplantıda Bakan ve Müsteşar'ın ve Başbakan'ın birbirinden farklı açıklamaları, dershane birliklerine dağıtılan metin içerisindekilerin haricinde 5. madde olarak etüt merkezlerinin kapatılması konusunun da gündeme geldiğini kaydeden Kara, fakat Sayın Bakan o maddenin orada olmadığını, kopyala yapıştır yaparken yanlışlıkla oraya geçirildiğini söyledi. Kara, hassas bir dönemden geçerken konunun bu şekliyle anlatılmasının kendilerini çok üzdüğünü belirtti.

"BU KONUYU BÜYÜTMEYİN WORD'UN AZİZLİĞİNE UĞRAMIŞ"

Kara, toplantıda yaşananları şöyle anlattı: "Bakan Bey'e karşı biraz sınırlarımı zorladım. Kendisinden özür diliyorum. Fakat Bakan Bey, meselenin bir gazetenin yalan manşetiyle başladığını anlattı. Sonra taslaktaki o metni, o gazetenin metni olduğunu söylemeleri beni rahatsız etti. Bunun üzerine, 'dershane birliklerine dağıtmış olduğunuz taslak içerisinde 5. madde olarak etüt, eğitim merkezlerinin faaliyetleri durdurulacak' yazıyor. Zaten bakanlıkta 'okuma salonu' diye bir tabir olmadığından dolayı bu maddenin 'eğitim, etüt merkezlerini de içine alıyor' dedim. Buna Bakan Bey 'hayır, yok öyle bir şey' dedi. Ama taslaklarda 'vardı' diye ısrar edince Bakan Bey 'hayır, o gazeteden alınmış' dedi. Bu kez ısrar ederek, 'o sizin bakanlığnızın vermiş olduğu taslakta var' dedim. Bu sefer de Bakan Bey, 'bunu büyütmeye gerek yok, kopyala yapıştır yaparken word'un azizliğine uğramış. Bizde de verdiğimiz taslaklarda bir şeyler, aksilikler olmuş olabilir. Bu taslakta kopyala yapıştır yaparken word'un azizliğine uğramış olabilir.' ifadesini kullandı."

"BAKAN'IN AÇIKLAMASI ŞAŞKINA ÇEVİRDİ"

Bakanın sözleri karşısında şaşkına döndüğünü, söyleyecek bir şey bulamadığını kaydeden Kara, "Bir bakanlığın, ortamın bu kadar gergin, insanların bu kadar kırgın olduğu dönemde birliklere verdiği taslaktaki durumun word'un azizliği, kopyala, yapıştır hadisesi ile olamayacağını herkes bilir. Böyle komik bir durum mu olur? Siz neyi, nereden alıp kopyala yapıştır yapıyorsunuz. Taslağa o maddeyi koyun, sonra taslakta 'o madde yok, gazete yapmış' deyin. Israr edince de 'ya buş iş word'un azizliğine uğramış. Bir yerden aktarırken yanlışlığa uğramış' deyin. Bu durum üzücü." şeklinde konuştu.

"TOPLANTIDA DERSHANECİLERLE BAKANLIK ARASINDA BİR MUTABAKAT OLMADI"

Görüşmede, dershanecilerle bakanlık arasında bir mutabakatın olmadığını da dile getiren Kara, "Yani kesinlikle bir mutabakat olmadığı gibi bunları ben de açıklamak istemezdim. Çünkü Sayın Bakanımız toplantıda konuşulanların 'off the record' olduğunu söyleyip basınla paylaşılmamasını istemişti. Ama kendilerinin çıkışta yaptığı 'sektör temsilcilerini çoğunluğuyla anlaştık' yönündeki açıklaması bizleri üzdü. Biz Bakan Bey'in açıklamasının ardından Türkiye'nin her yerindeki dershaneciler tarafından tepki aldık." şeklinde konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0