Kenan Evren’in köşkü Osmanlı Kahvecisi oldu

Türkiye’nin doğa harikalarından Kurşunlu Şelalesi içerisindeki 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in köşkü yeniden düzenlenerek Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi oldu.

Kenan Evren’in köşkü Osmanlı Kahvecisi oldu
banner98
 Antalya Isparta karayolunun 24'üncü kilometresinden dönüldükten sonra 7 kilometre içeride bulunan Kurşunlu Şelalesi, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerleri arasında yer alıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 6’ncı Bölge Müdürlüğü’nce özel bir işletmeye kiralanan Kurşunlu Şelalesi’ni günde yerli ve yabancı 1500 turist ziyaret ediyor.

Kurşunlu Şelalesi'ne su 18 metre yükseklikten dökülürken, küçük şelaleciklerle 7 küçük gölet birbirine bağlanıyor. İki kilometrelik bir kanyonun içinde yer alan şelale 7'inci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in girişimleriyle 1986 yılında park haline getirilerek, 1991 yılında Milli Park oldu. Şelale ve piknik yeri dahil 394 hektarlık bir alanı kaplayan Milli Park'ta şelalenin akan su kenarına, Kenan Evren zamanında dönemin Orman Bakanlığı’nca bir köşk yaptırıldı. Cumhurbaşkanı Kenan Evren bu Köşk'e sık sık gelerek konakladı.
Son yıllarda kullanılmayan ve atıl şekle bürünen köşk, geçen yıl Doğa Koruma ve Milli Parklar 6’ncı Bölge Müdürlüğü’nün girişimiyle ve şelalenin işletmecisi tarafından restore edildi. Restorasyonun ardından köşk, Antalya’nın yerel işletmecilerinden Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi’ne verildi. 394 hektarlık alanı kaplayan Kurşunlu Şelalesi ve tabiat parkı, zengin bitki topluluğu ve yaban hayatıyla biliniyor. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0