Kanki Müftülerin Ortak Kaderi ve Yandaşları

Bursa ve Ankara müftüsü aynı anda geldiler aynı anda gittiler

Kanki Müftülerin Ortak Kaderi ve Yandaşları
banner98
 Geçtiğimiz gün görevinden ani bir kararla ayrılmak zorunda kalan Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ve Ankara İl Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı'nın ortak kaderi gözlerden kaçmadı. 

Bursa il müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, ani nükseden sağlık nedenleri ile görevinden ayrılmak zorunda olduğunu istemeden de olsa belirtmişti. 

Kanki Müftülerin göreve geliş ve görevden ayrılış tarihlerinin ve amaçlarının sona ermiş olması görev yaptıkları esnada Paralel Diyanet senfonilerinin aynı anda dillendirilmesi hala hafızalarda canlılığını koruyor.

Bir zamanlar gözü Diyanet İşleri Başkanlığı'nda olan ve bu hırsla Cumhurbaşkanı koridorlarında suni kulislerle adını sıcak tutmaya çalışan Ankara müftüsü, hedefe varamayacağını anlayınca Başkanlık sevdasını ve Ankara İl Müftülüğü görevini bir anda son verme ihtiyacı hissetti. Başkanlık aşkı ile Reis'e bile muhalefet eden spekülasyonların müftüsü Mefail Hızlı, yıllardır Diyanet’e olan tavrı ile tanınıyordu. 

Başkanlık yarışında Mehmet Görmez’e karşı çalışmalar yürütseler de kanki müftüler sınıfta kalmaktan kurtulamadı.  

Diyanet'te görevleri biten kanki Müftüler, önümüzdeki hafta içinde geldikleri gibi aynı şekilde Üniversite görevlerine de birlikte dönüyorlar.
Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2016, 19:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0