banner101

Kamuda plaket hediyelere son!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ziyaretlerde plaket ve hediye sunumunun maddi bir külfet ve israfa sebep olduğunu belirterek, "Bunun yerine fidan dikimi özendirilecektir" dedi.

Kamuda plaket hediyelere son!
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Öncelikli Dönüşüm Programları Toplantısında 7 maddelik ikinci dönüşüm paketini kamuoyuyla paylaştı. Davutoğlu, bu 7 maddeyi, “Üretimde verimliliğin arttırılması, yurtiçi tasarruflarının arttırılması ve israfın önlenmesi, İstanbul Finans Merkezi programı, kamu harcamalarının rasyonelleştirilmesi, kamu gelirlerinin kalitesinin artırılması, iş ve yatırım ortamının geliştirilmesi ve istatistiki bilgi altyapısını geliştirme” olarak açıkladı.

2008’den beri tüm dünyanın ekonomik krizle boğuştuğunu anlatan Davutoğlu, Türkiye’nin bir yandan krizlerle ilgili önlemleri aldığını diğeri yandan da yapısal reformları hayata geçirdiğini kaydederek, "O yüzden Türkiye ekonomik krizden etkilenmeden krizi yönetiyor…Kamu özel sektör ilişkisi he zamankinden çok daha etkin bir şekilde sürüyor. Büyüme verilerimiz beklentimizin altında ama dünya geneline bakıldığında takdir gören bir performans" diye konuştu.

TALİMAT VERDİ

“Petrol fiyatlarındaki 60 dolara geri dönüş, ekonomimize olumlu etki yapacaktır” diyen tasarruf önlemleri kapsamında verdiği bir talimatı da şöyle duyurdu:

"Başbakanlık genelgesiyle bundan sonra başta benim yaptığım ziyaretlerde, hiçbir ziyarette yerel yönetimler, valilikler ve diğer kurumlar plaket ve hediye sunumunda bulunmayacaktır. Bunun yerine fidan dikimi özendirilecektir."

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0