Kamer Genç'ten Emine Erdoğan'a saygısızlık

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Japonya Milli Günü Resepsiyonu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a saygısız ifadeler kullandı.

Kamer Genç'ten Emine Erdoğan'a saygısızlık
banner98
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Japonya Milli Günü Resepsiyonu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a saygısız ifadeler kullandı.

Japonya Milli Günü Resepsiyonuna katılan Emine Erdoğan’ın konuşma yapmak için kürsüye çıkması üzerine Kamer Genç “Sen burada ne sıfatla konuşuyorsun?” diye seslendi. Bu sırada resepsiyona katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Genç'e tepki gösterdi. Korumalar Kamer Genç'i olay yerinden uzaklaştırmaya çalışırken, Bakan Yıldız, Genç'e, “Terbiyesizleşme. Çık dışarı, terbiyesiz herif.” diye bağırdı. Genç ve Taner Yıldız tartışırken Emine Erdoğan kürsüde konuşmasına devam etti.

Bakan Yıldız resepsiyon sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kamer Genç'in, Emine Erdoğan’a "Sen burada ne sıfatla konuşuyorsun?" ifadelerini duyması üzerine Genç'e tepki gösterdiğini söyledi. Emine Erdoğan ise yaşanan tartışmanın iletilmesi üzerine, “Kendini rezil etmiş.” ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan, yaptığı konuşmasında Türk-Japon dostluğuna dikkat çekti. Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği'nin düzenlediği resepsiyona Japonya Başbakanı'nın eşinin katıldığı; Emine Erdoğan'ın da mütekabiliyet esası çerçevesinde davete icabet ettiği belirtildi.

Öte yandan, CHP'li Kamer Genç yaşanan tartışma sonrası Twitter'da "Bu akşam Japon Büyük Elçiliğinin resepsiyonuna katıldım. Elçinin konuşmasından sonra TC adına Emine Erdoğan konuşmaya başladı. Emine'nin TC yü temsil niteliği olmadığını Taner Yıldız varken neden konuştuğunu sordum korumalar ve Taner üstüme saldırdı. TBMM de hesabını soracağım." diye yazdı.

Resepsiyona Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.
Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2013, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0