Kalaycı: Zararı varsa beraber kapatalım

Ağrı Taşlıçay ilçesinin kanaat önderlerinden Muhittin Kalaycı, dershane ve okuma salonlarının kapatılmasına karşı olduklarını belirterek, "Zararı varsa beraber kapatalım.

Kalaycı: Zararı varsa beraber kapatalım
banner98
Ağrı Taşlıçay ilçesinin kanaat önderlerinden Muhittin Kalaycı, dershane ve okuma salonlarının kapatılmasına karşı olduklarını belirterek, "Zararı varsa beraber kapatalım. Zamanında 560 TL'yi ödeyemedim, kimse gelip kapıma dayanmadı. Dershanesi, parası olamayan vatandaş, özel okula nasıl çocuğunu gönderecek, anlamış değilim." dedi.

Dershane kapatma düşüncesine bir türlü anlam veremediğine dikkat çeken Kalaycı, "Vallahi Başbakan'ı çok seviyorum. Şimdiye kadar oyumuz başka yere gitmemiştir. Acaba bu dershane ne için kapatılıyor. 2 çocuğum dershaneye giderek kazanmıştır. İkisi de çalışıyor. Önce Allah’ın sayesinde sonra dershane sayesinde. Maaş sahibi oldular. Acaba bu dershanenin anayasamıza, devletimize zararı var mı? Zararı varsa beraber kapatalım. Zararı yoksa kapatmasın. Elini öpüyorum, kapatmasın. Şimdiye kadar ilçemizde, dershaneye gitmeden üniversite kazanan olmadı. Ama dershaneye gidip fen lisesi kazanan, üniversite kazanıp doktor, mühendis çıkanlar oldu. Taşlıçay’a kim dershane açacak? Zamanında 560 TL'yi ödeyemedim, kimse gelip kapıma dayanmadı. Dershanesi parası olamayan vatandaş, özel okula nasıl çocuğunu gönderecek anlamış değilim." diye konuştu.

Taşlıçay esnaflarından, öğrenci velisi Muhsin Günhan ise Taşlıçay’da fen lisesi kazanan olmazken, okuma salonu açılmasıyla 7-8 kişinin fen liselerine, 10 kişinin üzerinde öğrencinin ise diğer liselere gittiğini söyledi. Günhan, "Şimdi neden kapatıldıklarına anlam veremiyoruz. Dershanelerin kapatılması eğitimin bitirilmesi demektir. Felaket demektir. Üç çocuğum var. İkisi üniversitede okuyor. Dershaneye giderek kazandılar. Diğeri okuma salonu sayesinde Öğretmen Lisesi'ni kazandı. Biz dershanelerin kapanmasını istemiyoruz." şeklinde tepki gösterdi.

Taşlıçay okuma salonu öğrencisi Sinan Çay da dershaneler ve okuma salonlarının kapanmasına karşı olduklarını söyledi. Çay, şöyle konuştu: "Eğer kapanırsa açıkta kalırız. Okulda aldığım eğitimi yeterli bulmuyorum. Bunun için dershaneler okuldaki açığımızı kapatıyor. Sayın Başbakanımıza dershane ve okuma salonlarını kapatmamasını istiyoruz."

Sinem Durdu adlı kız öğrenci de “Okuma salonları bence çok yararlıdır. Okulda görmediğimi burada görüyoruz. Zaten Taşlıçay’ın fazla imkanı yoktur. Öğrencilerin yarısı burada eğitim görüyor. Çok yararlı olan bu okuma salonlarını kapatılmasın istemiyoruz." dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0