Kafe ve restoranların alacağı destek ödemesinin detayları belli oldu!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle uzun süredir müşteri servisine kapalı olan kafe ve restoranlar için devletin yapacağı destek ödemesinin detayları belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen destek ödemesinden yararlanacak kurumlar için bazı şartlar belirlendi.

Kafe ve restoranların alacağı destek ödemesinin detayları belli oldu!
banner98

Kasım ayında çıkartılan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile yalnıza 'gel-al' ve paket servis ile hizmet veren bu işletmeler, bir süredir yeniden açılacakları tarihi bekliyor. Vaka sayılarındaki düşüşe ve aşılama çalışmalarının başlamasına bağlı olarak, kafelerin ve restoranların yeniden açılması gündeme geldi. Öte yandan, Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından restoranları, lokantaları ve kafeleri ilgilendiren pandemi destek ödemesinin detayları kamuoyu ile paylaşıldı.

KAFELERE, LOKANTALARA VE RESTORANLAR DESTEK MÜJDESİ!

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, lokanta, restoran ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan, 2019 cirosu 3 milyon lira ve altı olan, gerçek usulde vergilendirilen ticari işletmelere destek ödemesi yapacaklarını son dakika olarak bildirdi. Buna göre, 2019 cirosu 3 milyon liranın altında olan, 2020'de önceki yıla göre cirosu 50 ve üzeri azalan işletmelere destek ödemesi yapılacak. Ciro kaybının yüzde 3'ünü devlet karşılayacak. Ciro kaybı destek ödemesi 2 bin lira ile 40 bin lira arasında değişecek.

Vakalardaki azalma eğilimi sonrasında gündeme gelen "Restoranlar ne zaman açılacak?" sorusu ise Cuma namazı çıkışında kameraların karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soruldu. Erdoğan bu soruya "Restoran işletmecilerine ilişkin kısıtlamalarla ilgili konuyu Kabine toplantımızda yeniden ele alacağız. Her ne kadar işi sıkı tutacağız deseler de maalesef sıkı tutulmuyor. Şu anda başarılı bir süreç var. Bu süreci tekrar tersine çevirmek, böyle bir şeyin altına girmek, risk almak istemiyoruz. O nedenle veriler önümüze bir gelsin. Buna göre değerlendirmemizi yapıp uygun ise adımları atarız" sözleriyle yanıt verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2021, 10:14

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0