banner101

Kadınlar Komik Erkekleri Çekici Buluyor

ABD'de yapılan bir araştırma, kadınların beyninin, espriye daha fazla tepki verdiğini, böylece esprili erkeklerden daha fazla hoşlanabileceğini ortaya koydu

Kadınlar Komik Erkekleri Çekici Buluyor
 Komik erkeklerin kadınlar tarafından daha çekici  bulunması bilimsel olarak da kanıtlandı.
ABD'deki Stanford Tıp Fakültesi'nden bilim adamları, kadınların  beyninin, henüz çocukluk dönemlerinde bile "espriye" daha fazla tepki verdiğini,  dolayısıyla biyolojik olarak esprili erkeklerden daha fazla hoşlanabileceklerini  gösterdi.

Araştırmacılar, 6-13 yaşındaki 22 çocuğu 3 gruba ayırdı. İlk  gruptakiler, düşme ve hayvanlarla ilgili komik video kayıtlarını, ikinci  gruptakiler "olumlu" olarak adlandırılabilecek görüntüleri, üçüncü gruptakiler  ise hayvan belgeselleri ya da bisiklete binen çocukların bulunduğu "nötr"  programları izledi.
Görüntüleri izlerken beyin faaliyetleri incelenen çocuklara daha sonra  izledikleri hakkındaki düşünceleri ve bunları komik bulup bulmadıkları soruldu.
    Kız çocuklarının beyinlerinin ödüllendirme merkeziyle bağlantılı,  duyguların denetiminden sorumlu amigdala bölümünün komik, erkeklerinkinin  ise  "olumlu" video görüntülerinde daha aktif hale geldiği görüldü.

"Social Neuroscience" dergisinde yayımlananan araştırmada bilim  adamları, kız çocuklarının komik görüntüleri izlemekten erkeklerden daha fazla  zevk aldığını, ilk kez çocuklarda bile mizah anlayışı konusunda erkek ve kızlar  arasında fark bulunduğunun belirlendiğini vurguladı.
Araştırmacılar, sonuçların esprilerin kadınların erkek seçiminde rol  oynayabileceğini gösterdiğini belirtti.
Erkeklerin esprili kadınları daha çekici bulup bulmadığı sorusu ise  yanıtlanmayı bekliyor.
Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2013, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0