banner102

Kadın Cinayetlerini Protesto Ettiler!

İstanbul Adalet Sarayı'na gelen 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na üye bir grup kadın, çalıştığı kuaförde eşi tarafından bıçakla öldürülen Muhterem Göçmen'in duruşmasına katıldı.

 Kadın Cinayetlerini Protesto Ettiler!
İstanbul Adalet Sarayı'na gelen 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na üye bir grup kadın, çalıştığı kuaförde eşi tarafından bıçakla öldürülen Muhterem Göçmen'in duruşmasına katıldı. Duruşma öncesinde basın açıklaması yapan platform üyeleri, gerekli tedbiri almadığı için Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun da cinayetten sorumlu olduğunu öne sürdü.

'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyesi bir grup kadın, Muhterem Göçmen adlı kadının Etiler'de çalıştığı kuaförde eşi tarafından bıçaklanarak öldürülmesini protesto etmek için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Pankart ve dövizlerin açıldığı basın açıklamasında cinayet kurbanı Muhterem Göçmen’in ablası Çiğdem Evcil, "Bir önceki duruşmada suçlama olarak adam öldürme suçu denildi. Öldürdüğü adam değil kadın, öldüren adamdı. Devlet artık aradaki farkı görsün. Çünkü kadın aciz. Yasalar değişirse kadın cinayetleri azalacak." şeklinde konuştu.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Nezahat Alkan da, "Bugün burada 28 Haziran tarihinde iş yerinde yıllarca şiddet gördüğü eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadın kardeşimiz Muhterem Göçmen için toplandık." diye sözlerine başladı. Muhterem Göçmen'in, öldürülmeden 5 ay önce boşanma davası açtığını belirten Alkan, "Bu dava devam ederken korunma talebiyle de savcılığa başvurmuştur. Serdar Göçmen hakkında uzaklaştırma kararı çıkmıştı. Ancak Serdar Göçmen uzaklaştırma kararını ihlal etti ve Muhterem tekrar devlete sığındı. Emniyetçe göz altına alınan Serdar Göçmen hakkında tedbir kararı olmasına rağmen savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Ve katil, 28 Haziran 2013 tarihinde Muhterem kardeşimizi bıçaklayarak öldürdü. Muhterem'in ölümünden savcı da sorumludur." dedi.

Alkan sözlerine, "Savcılık ve emniyet görevini yapsaydı Muhterem Göçmen aramızda olacaktı. Koruma kanunu uygulansaydı Muhterem kardeşimiz, koruma altında öldürülen diğer kadınlar gibi öldürülmeyecek ve aramızda olacaktı. Muhterem kardeşimizin öldürülmesinden kısa bir süre önce ailesi polise başvurduğunda 'tüm polisler Gezi Parkı'nda' yanıtını aldı ve geri çevrildi. Vali Mutlu, Muhterem kardeşimizin öldürülmesinden sorumludur. Bu ülkede valiler yetkilerini kullanarak kadınları korumadığı için ne yazık ki 5 kadın öldürülüyor." iddiasında bulundu.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Serdar Göçmen ile Göçmen'den şikayetçi olan Muhterem Göçmen'in annesi Biller Evcil, ablası Çiğdem Evcil ve ağabeyi Çağlar Evcil katıldı.

Muhterem Göçmen ile aynı kuaförde çalıştığını belirten tanık Sefa Akyüz, "Olay çok ani gelişti. İçeri girer girmez bıçağı saplamaya başladı. Her şey anlık oldu." dedi.

Cinayetin işlendiği kuaförün sahibi Cumhur Akyüz is,e Serdar Göçmen'in bir gün önce Muhterem Göçmen'i telefon ile arayarak tehdit ettiğini söyledi. Akyüz, "Muhterem Göçmen karakolu arayınca polisler Serdar Göçmeni alıp götürdüler. Ertesi gün tekrar gelmiş. Ben olayı görmedim. O sırada müşterimle ilgileniyordum. Sesleri duyunca ne oluyor diye koşarak gittim. Arkasından koştum. Ancak yakalayamadım. Kamera kayıtlarına göre her şey 27 saniye içerisinde olmuş." bilgisini verdi.

Serdar Göçmen'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, davaya ilişkin görüşünü hazırlaması için dosyayı savcıya gönderdi.
Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2013, 18:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0