Jandarma, husumetli iki aileyi barıştırdı

Siirt’te yaklaşık bir ay önce iki aile arasındaki, bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga barışla sonuçlandı.

Jandarma, husumetli iki aileyi barıştırdı
banner98
Siirt’te yaklaşık bir ay önce iki aile arasındaki, bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga barışla sonuçlandı. Siirt İl Jandarma Komutanlığı, Kurtalan Güzeldere köyü Demirbaş mezrası ile Demirkuyu mezrasında ikamet eden aileler arasında çıkan kavganın kan davasına dönüşmemesi için aile büyükleriyle görüşerek barış için ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık bir ay süren görüşmeler sonuç verince, taraflar bir araya getirilerek barıştırıldı.

Kurtalan ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen barış töreninde konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın, barış ve kardeşliğin en fazla ihtiyaç hissedildiği şu günlerde, barış ve kardeşliğin egemen olması temennisinde bulundu. Aydın, “Kardeşlik bağlarımızı güçlendirelim. Kadere iman eden insanlar olarak Kur'an-ı Kerim ve hadisler bize, 'Barışta hayır vardır' diye müjdeliyor. Müminin müminden 3 günden fazla küs olmaması gerekir. Peygamber Efendimiz (sas) çok sevdiği Hazreti Hamza’yı şehit edeni bile affetmiştir. Biz de birbirlerimizi affedeceğiz. Bugün, Polat aileleri mensupları arasında bir ay önce meydana gelen husumet, kan davasına dönüşmeden İl Jandarma Komutanlığı mensuplarının gayret ve çabaları sonucu taraflar bir araya getirilerek barıştırıldı. Allah daim etsin.” şeklinde konuştu.

Barış ve hoşgörünün hakim olması temennisinde bulunan Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal da insanların birbirlerine hoşgörüyle davranmasını beklediğini belirterek, "Bunun da sizler tarafından yapılacağına ve barışın daim olacağına inanıyoruz.” dedi.

Barışın tesis edilmesinde il jandarma komutanı ve askeri komutanlarının büyük emeği olduğunu belirten Polat ailesi büyüklerinden Bahattin Polat ise Mehmetçiğin bu duyarlı davranışından dolayı çok etkilendiklerini söyledi. Polat, “Kavga hiçbir zaman çözüm değildir. Temennimiz, bu barışın kalıcı olmasıdır. Taraflar bir araya getirilerek Kur'an-ı Kerim önünde barıştırıldı. Emeği geçenleri kutluyorum.” diye konuştu.

Muhiddin Karakuş’un okuduğu duanın ardından taraflar el sıkışarak barıştırıldı. Tören, İl Jandarma Komutanlığı tarafından verilen barış yemeğiyle sona erdi. 4 Kasım 2013 tarihinde Kurtalan ilçesinde meydana gelen bıçaklı kavgada, Kadri Polat, akrabası Cemalettin Polat’ı bıçaklayarak öldürmüştü.

Düzenlenen törene; Vali Ahmet Aydın, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Şenol Yeloğlu, Kurtalan Kaymakamı Mustafa İmamoğlu, iki aile mensupları katıldı.
Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2013, 18:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0