banner102

İzmir'de telekulak davası başladı

İzmir merkezli 13 ilde paralel yapı iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve daha sonra mahkeme tarafından serbest bırakılan 25 emniyet mensubunun yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Usulsüz dinleme yapan 25 sanığın 10 ile 961 yıl arasında değişen hapis cezası istendi.

İzmir'de telekulak davası başladı
 İzmir merkezli 13 ilde paralel yapı iddialarına yönelik geçen yıl Ağustos ayında yapılan yasa dışı dinleme operasyonlarında, 32 emniyet mensubu gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen polislerin ifadesi alındıktan sonra 11 kişi nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan itirazı değerlendiren bir üst mahkeme, tutuklanan 11 sanığın tahliyesine karar verdi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı Okan Bato tarafından hazırlanan iddianamede, usulsüz dinleme yapan 25 sanığın 10 ile 961 yıl arasında değişen hapis cezası istendi.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan ilk duruşmaya, aralarında rektörlerin, iş adamlarının ve üst düzey kamu görevlilerinin bulunduğu 91 mağdur katılmadı. Duruşmaya katılan tüm sanıklarla ilgili iddianame sabah ve öğleden sonraki bölümlerde okundu.

İddialara göre, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ı mahkemeye organize suç örgütü lideri gibi göstererek dinlediği tespit edilen polislerin, yine aynı yöntemle Futbol Federasyonu eski Başkanı ve iş adamı Mahmut Özgener'i, Ege Ordusu eski komutanlarından emekli Orgeneral Fikret Küpeli'yi, emekli Tümgeneral Enver Topuz'u, Ege Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Rafet Saygılı'yı dinledikleri öne sürüldü.

961 YIL HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYORLAR
Yasa dışı dinleme yaptığı iddia edilen polislerle ilgili soruşturmayı yürüten İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunda görevli cumhuriyet savcısı Okan Batu, hazırladığı iddianamede 9 suçtan 25 polis hakkında 10 ile 961 yıl arasında değişen hapis cezaları istedi. Cuma gününe kadar kesintisiz devam edecek duruşmalarda sanık polisler, haklarındaki iddialarla ilgili mahkemeye savunma verecek.
 

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2015, 16:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0