İzmir’de HDP’nin ’Baraj’ Kutlaması

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) barajı geçmesinin ardından İzmir’de yapılan kutlamalarda konuşan Ertuğrul Kürkçü, “Partimiz gibi düşünmeyen, partimize kulak vermediği halde bu seçimde barajı yıkmamız için bize destek olan,...

İzmir’de HDP’nin ’Baraj’ Kutlaması
banner98
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) barajı geçmesinin ardından İzmir’de yapılan kutlamalarda konuşan Ertuğrul Kürkçü, “Partimiz gibi düşünmeyen, partimize kulak vermediği halde bu seçimde barajı yıkmamız için bize destek olan, bize kardeşlik, adalet için destek olan bütün seçmenlere müteşekkiriz. Emanetlerine asla hıyanet etmeyeceğiz” dedi.
2015 genel seçimlerinde barajı geçen Halkların Demokratik Partisi (HDP), ülke genelinde olduğu gibi İzmir’de de kutlama yaptı. Gündoğdu Meydanı’nı dolduran partililer, ellerinde bayrak ve flamalarla halaylar çekerken, sık sık “Bizler HDP, bizler Meclis’e” sloganları attı. Kutlamalarda, Abdullah Öcalan posterleri ve Türk bayraklarının bir arada bulunması dikkat çekti. Çeşitli müzik gruplarının verdiği konserlerin yanı sıra, İzmir’den Meclis’e gidecek olan vekiller Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan da konuşma yaptı. Alandaki halka seslenen Kürkçü, HDP’li olmadıkları halde barajı geçmeleri için kendilerine oy veren tüm seçmenlere teşekkür edip, emanetlerine hıyanet etmeyeceklerini belirtti.
“BARAJI PARAMPARÇA ETTİNİZ”
Seçimden iki ay önce anlaşma yaptıklarını hatırlatan Kürkçü, şöyle konuştu: “Anlaşma yaptık barajları aşacağız diye ama siz barajları paramparça ettiniz. Ne yaptınız böyle? Artık baraj maraj yok. Belki bütün mücadeleleri kazanamayabiliriz ama vekilleriniz asla baş eğmeyecek, diz çökmeyecek. Sizler, anne babalarınız, yıllardır, yüzyıllardır çalıştınız, alnınızın akıyla bütün binaları siz diktiniz, bütün tarlaları siz biçtiniz, bütün yemekleri siz yaptınız, bütün yolları siz temizlediniz. Her şey sizin hakkınız, dünya sizin hakkınız.”
“SIRADAN İNSAN OLMAYA HAZIRLANSINLAR”
Türkiye’nin ana muhalefeti olmaya adım adım ilerlediklerini ama bununla yetinmeyeceklerini dile getiren Kürkçü, “Bunun azını kabul etmeyiz. Ama dünyanın azını istemiyoruz. Bütün dünyayı istiyoruz. Bugüne kadar bize hiçe sayanlar nasıl bir güç olduğumuzu, ağır ağır büyük baskılar altından çıktığımızı, tam henüz çıkmadan nasıl sarstığımızı biliyorlar. Korkuyorlar ama çok korkmasınlar. Onları iktidardan edeceğiz. Sıradan insanlar gibi yaşayacaklar. Hepsi bu kadar. Onlar şimdi sıradan birer insan olmaya hazırlansınlar. Otobüs duraklarında kuyruk beklemeye, minibüs parası denkleştirmeye, fırından iki ekmek mi bir ekmek alayım diye düşünmeye hazırlansınlar. Türkiye’de 70 milyon insan nasıl yaşıyorsa öyle yaşayacaklar. Onları insan olmaya mahkum ediyoruz. Bugün ne kadar sevinsek az. Bizi hiçe sayanlara gösterdik. Bunun için bayram edebiliriz. Beş para etmez barajlarını korumak için ne kadar çok cana kıydılar. Ne oldu değdi mi? Yıktık o barajı. Yarından sonra yapacak çok işimiz var” ifadelerini kullandı.
“EMANETLERİNE ASLA HIYANET ETMEYECEĞİZ”
Kürkçü, konuşmasında HDP’li olmadıkları halde barajı geçmeleri için HDP’ye oy veren seçmenlere de şöyle seslendi: “Partimiz gibi düşünmeyen partimize kulak vermediği halde bu seçimde barajı yıkmamız için bize destek olan, bize kardeşlik, adalet için destek olan bütün seçmenlere müteşekkiriz. Emanetlerine asla hıyanet etmeyeceğiz.”
“ÜTOPYAMIZI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
İzmir’den vekil çıkan Müslüm Doğan ise şunları söyledi: “Karanlığı araladık, aydınlık bizim artık. AKP’nin karanlık rejimini biz yıktık. Tarihi bir süreç yaşıyoruz. Tarihi bir görev üstlendik. Aydınlığa doğru yürüyoruz. Geleceğimizi inşa edeceğiz, ütopyamızı gerçekleştireceğiz. Halklar, inançlar, yurtseverler, devrimciler ilk kez bir arada. Bir araya geldiğimizde neler yaptığımızı gördük. Artık hiçbir gericilik karşımızda duramaz. Bir gericiliğe son verdiniz. Artık kimse ötekileştirilemeyecek. İnançlar, diller özgür olacak. Artık demokratik bir ulus oluşturacağız. Demokratik cumhuriyeti kuracağız.”
Alanda bulunan partililer, konuşmaların ardından kutlamalara devam etti.
Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0