'İzmir kaybetti, Antalya'nın sorumluluğu arttı'

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, İzmir EXPO 2020'nin kaybedilmesinin 2016'da Türkiye'nin ilk EXPO'suna ev sahipliği yapacak Antalya'nın sorumluluğu artırdığını ifade etti.

'İzmir kaybetti, Antalya'nın sorumluluğu arttı'
banner98
AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, İzmir EXPO 2020'nin kaybedilmesinin 2016'da Türkiye'nin ilk EXPO'suna ev sahipliği yapacak Antalya'nın sorumluluğu artırdığını ifade etti.

Milletvekili Sadık Badak, İzmir'in 2020'de yapılacak world EXPO'yu kaybetmesinin üzüntü verici olduğunu söyledi. 2020 EXPO oylamasını kaybetmekle sadece İzmir'in değil Türkiye'nin de çok önemli bir sosyo-ekonomik motivasyon imkanından mahrum kaldığını savunan Badak, "İzmir’in 2020 World Expo’sunu alamaması karşısında 2016 yılında “Botanik EXPO” ya hazırlanan Antalya’nın ilk örnek olarak sorumluluğunun daha da arttığını düşünüyorum." dedi. Y aptığı yazılı açıklamada, "EXPO yönetiminin artan sorumluluk doğrultusunda proje sürecini nitelik ve nicelik yönlerinden kapsamlı bir değerlendirmeye gideceğini ümit ediyorum." diyen Badak, şu ifadeleri kullandı: Bazı kesimlerin “Botanik Expo”ların Dünyanın geleceğe bakışını, endişe ve ümitlerini sergiledikleri en önemli organizasyon olmadığı konusundaki düşüncelerini yanlış buluyorum. Teknolojiye dayanan Evrensel temalı (İzmir’in aday olduğu) World Expo’lar karşısında son 20 yıldır “Botanik temalı” EXPO’lar yükseliştedir."

Tüm dünyada gıda, bitki, su ve enerjinin sağlıklı temini için programlar geliştirdiğine işaret eden Sadık Badak, açıklamasında şu ifadelerde yer verdi: "Toplumların ve bilim adamlarının 1980’lerden sonra merakları teknolojinin insanlığa sunacağı fırsatlara değil, botanik EXPO'ların konusuna giren çevre, bitki, gıda ve su teminindeki güçlüklerle, insanlık için etkin ve verimli kullanımına yönelmiştir. Ülkemizin, 'World EXPO 2016 Antalya' organizasyonunu en iyi şekilde gerçekleştirerek; Hollanda ve Almanya gibi her 10 yılda bir İzmir ilimizin de içerisinde bulunduğu Bursa, Konya, Mersin, Kayseri, Şanlıurfa, Diyarbakır, Samsun, Ankara illerimizde botanik EXPO yapabilme, 21. yüzyıl boyunca bilim ve yönetim dünyamızın mesajlarını ilk elden dünyaya duyurma imkanı bulunmaktadır."
Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2013, 18:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0