İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı'na Mehmet Hasanoğlu seçildi

İki adayın yarıştığı İYİ Parti Bursa İl Kongresi'nde 563 geçerli oyun 387’sini alan Mehmet Hasanoğlu yeni İl Başkanı oldu.

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı'na Mehmet Hasanoğlu seçildi
banner98

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı, 29 Ocak Pazar günü 3'üncü Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Adaylardan Erdinç Ceyhan’ın çekilmesiyle iki adayın yarıştığı kongrede, 563 geçerli oyun 387’sini alan Mehmet Hasanoğlu yeni İl Başkanı oldu.

BİR ADAY ÇEKİLDİ

İki yıl görev yapan mevcut İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun milletvekili aday adayı olmak için yeniden il başkanlığına aday olmayacağını açıklamasının ardından Mehmet Hasanoğlu, Yüksel Ceylan ve Erdinç Ceyhan il başkanlığı için adaylıklarını açıklamıştı. Erdinç Ceyhan, kongreye bir gün kala kısıtlı sürenin çalışmalar için yeterli olmadığını belirterek, sosyal medya hesabından adaylıktan çekildiğini açıkladı.
Merinos Kültür Merkezi’nde saat 12.30’da başlayan kongreye İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kâmil Erozan, İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyeleri, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Altılı Masa il başkanları ve temsilcileri ve partililer katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptıkları şikayetle ülke gündeminde yer alan Hürriyet köylüleri de kongreye katılım gösterdi. “Başbakan Akşener” sloganının atıldığı kongrede seçim vurgusu yapıldı.

‘HER SEÇİM ÖNCESİ KURAN YAKMAYI BIRAKSINLAR’

Divan başkanlığına seçilen İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İsveç, Danimarka ve Hollanda’da Kuran-ı Kerim’in yakılmasını hatırlatarak, "Ne hikmetse her seçim öncesi Avrupa’da birileri ya peygamberimize hakaret ediyor ya da Kuran yakıyor. İlla bir şey yapmak istiyorlarsa cuma günü Danimarka’da Kuran yakmayı bıraksınlar, Ankara’nın göbeğinde şehit edilen Sinan Ateş’in hesabını sorsunlar" diye konuştu.
Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ve faaliyet raporunun okunmasıyla devam etti. Genel Başkan Meral Akşener’in mesajı okudu. Akşener, "Sahip olduğumuz inanç ve kararlılıkla hedeflediğimiz güçlü, zengin ve mutlu Türkiye’mizi hep birlikte inşa edeceğimize yürekten inanıyorum. Ülkemizi hak ettiği yarınlara kavuşturacağımız, kutlu hedefimize ulaşacağımız günlere az kaldı" ifadelerini kullandı.

'DEMOKRASİYİ HAYATA GEÇİRMEK BİZİM GÖREVİMİZDİR’

Mevcut İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, konuşmasında demokrasinin devlet yönetimi olmaktan ziyade iktidarların vaadi ve sıçramak üzere basamak haline geldiğini söyledi. Türkoğlu, devletin yönetimi ve siyasi iktidarın yönetiminin iç içe geçtiğini kaydederek şöyle konuştu:
"Devletin gayesi olan ferdin refahının, huzurunun can ve mal güvenliğinin önceliği bir futbol takımı taraftarlığına indirgenerek partinin refahı, partililerin özgürlükleri, iktidarın önceliğine dönüşür. Bahsettiğim bu marazların, 20 yıllık AKP iktidarında olduğu kadar metastaz yaptığı, bünyenin her yerini bir kanser hücresi gibi sardığı başkaca bir dönem yoktur. Tek bir adamın güdümüne girdiği bir Türkiye’den demokrasiden söz edilebilir mi? Demokrasiyi dondurucudan çıkararak hayata geçirmek siyasi partilerin görevidir. Şu anki iktidarın bunu yapma ihtimali olmadığına göre bu vazife muhalefetin yani bizim görevimizdir."

'KATİL ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZİNİYOR'

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili konuşma yapan Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesi Şeyda Şahin, "Sinan Ateş, bu ülkenin konusudur. Dosyalar gizli, savcılar görevden alınıyor, gözaltındakiler serbest bırakılıyor ve katili aramızda elini kolunu sallayarak geziniyor. Bu suikasttaki sis perdesini kaldırabilmek için eğilmeden bükülmeden mücadele edeceğiz” diye konuştu.
Adaylar Dr. Mehmet Hasanoğlu ve Yüksel Ceylan, yaptığı konuşmalarda 14 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimlerden ‘zaferle’ çıkacaklarının sözünü verdiler. Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Saat 17.30'da açılan sandıklardan Mehmet Hasanoğlu’nun listesi birinci çıktı. 570 delegenin oy kullandığı seçimde 563 geçerli oyun 387’sini Mehmet Hasanoğlu, 176’sını Yüksel Ceylan aldı.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0