IŞİD’in elinden kurtulan tek Türk konuştu

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün elinden kaçan tek Türk şoför olan İbrahim Kaynak, alıkonulmasını ve kaçışını anlattı.

IŞİD’in elinden kurtulan tek Türk konuştu
banner98

Irak’ta IŞID tarafından kaçırılan Türk şoförleri Türkiye gündemindeki yerini korurken, örgütün elinden kaçmayı başarabilen tek şoför olan İbrahim Kaynak (29), Musul’da yaşadıklarını ayrıntılarıyla paylaştı. Kendilerine hakaret edildiğini, darba maruz kaldıklarını anlatan Kaynak, "Allah, kimseyi bu zalimlerin eline düşürmesin" dedi.

"MİLİTANLAR PATLAMA YERİNE GİDİNCE..."

Kaçırılışıyla ilgili konuşan Kaynak, "Türkiye’den Zaho’ya yükümü boşaltmak için gittiğimde bana -bu yükü Erbil’e boşaltmak zorundasın- dediler. Ben de Erbil’e hareket ettim. Yükümü boşalttıktan sonra Musul’dan geçmek zorunda kaldım. Musul da pikaplar içinde bulunan IŞID militanları bana nereden geldiğimi sordular. Ben de Türkiye’den geldiğimi söyledim. Onlar da bana -sana ceza keseceğiz- dediler. Ben de -siz nasıl ceza kesersiniz- dedim. Onlar da bana -şimdi sana nasıl ceza kestiğimizi göstereceğiz- diyerek beni boş bir yere götürdüler. Beni götürdükleri yerde 20’ye yakın başka şoför olduğunu gördüm. Çoğu halsiz ve açlık çekiyordu. İçlerinde bir tek ben sağlam kalmıştım. Daha sonra Musul’un merkezinde çok büyük patlamalar meydana geldi. Etrafımızdaki bütün militanlar patlama yerine gittiler. Ben de fırsattan istifade duvardan atlayarak kamyonumun yanına gittim. Kamyonum çalışmıyordu. Beni uzaktan izleyen bir arkadaşım kamyonuyla gelerek yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Peşmerge bölgesine götürdü. Çok şükür aileme kavuştum. Allah orada kalan şoförlere yardım etsin" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2014, 23:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0