İşhanı Alev Alev Yandı!

Bursa’da bir iş hanında çıkan yangın korkulu anların yaşanmasına neden oldu.

İşhanı Alev Alev Yandı!
banner98
Bursa’da bir iş hanında çıkan yangın korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Tarihi kapalı çarşıya yakın yerdeki iş hanında çıkan yangın esnafı korkuturken, yollardaki bariyerlerden dolayı itfaiyenin sokağa girememesine vatandaşlar tepki gösterdi. Bunun üzerine sokağa hortumlar uzatılarak yangına müdahale edildi.

    Şehreküstü Mahallesi, İl Müftülüğü üstündeki Hamurcu İş Hanı'nın çatı katında çatı yalıtımı sırasında yangın çıktı. Sıcak hava ve rüzgarın da etkisi ile çatı alev alev yanarken, iş hanı sakinleri ve çarşı esnafı büyük panik yaşadı.

    Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye araçları caddeye girişte bulunan yol mantarları nedeni ile sokağa giremedi. Cumhuriyet Caddesi'nde tramvay hattına araçların çıkmasını önlemek için 2 taraftan da konular süspansiyonlu barikat demirleri geçişe izin vermedi. Bütün çalışmalara rağmen mantarlar aşılamayınca sokağa itfaiye hortumları uzatıldı.

    Sokağa uzatılan hortumlar marifeti ile yangın diğer dükkanlara sıçramadan söndürüldü. Çatıya uzatılan hortumlar ile yangına ilk önce işçiler ve işhanı sahilleri müdahale etti. Ancak işçilerin hortumları açıp kullanmayı bilmemesi nedeni ile kısa süreli sorun yaşandı. Daha sonra itfaiye ekipleri de çatışa ulaşarak müdahalede bulundu. Yoğun uğraşlar sonrasında yangın daha fazla büyümeden söndürüldü.

    İtfaiye araçlarının yer mantarları nedeni ile sokağa girememesine tepki gösteren vatandaşlar ise "Barikat demirlerinin anahtarları zabıtada, esnafa vermiyorlar. İtfaiye aracı giremedi. Kilitleri bunlar süs niyetine tutuyor. Daha büyük bir yangın olsaydı çarşı kül olacaktı. Bunlar saat 17.00’da kilidi vurup gidiyorlar." şeklinde tepki gösterdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0