İlaçlarını alabilmek için şafak vakti atık kağıt topluyor

Adana'da tek başına yaşayan ve tansiyon, kalp, astım ile ülser rahatsızlığı bulunan yaşlı kadın ilaçlarını alabilmek için şafak vakti atık kağıt topluyor.

İlaçlarını alabilmek için şafak vakti atık kağıt topluyor
banner98
 Adana'da hiç evlenmediği için tek başına hayat sürdüren Hani Aras (65) tansiyon, kalp, astım, ve ülser rahatsızlığı olmasına rağmen şafak vakti kalkıp çöplerden atık kağıt ve plastik topluyor. Hayatta sadece üvey kardeşleri olan ve onların da sahip çıkmadığı Aras, bacağından da rahatsız olmasına rağmen ilaçlarını alabilmek için kilometrelerce yürüyüp atık kağıt toplamak zorunda kalıyor. 3 ayda bir aldığı 350 lira yaşlılık maaşının ilaçlarına ve geçinmesine yetmediğini söyleyen Aras, "65 yaşındayım. Allah razı olsun devletten 3 ayda bir 350 lira yaşlılık maaşı alıyorum. Çöplerden atık kağıt ve plastik topluyorum. Kilosunu 30 kuruşa veriyorum. Her zaman çıkamıyorum, hasta olduğum için 2 günde bir çıkıyorum. İlaçlarımı alacak param yetmediği zaman atık kağıt toplamaya çıkıyorum. Sağ olsun devlet ve komşularım yardım ediyor, yemek veriyorlar. Allah’tan başka kimsem yok" dedi. Hiç evlenmediğini bu nedenle kimsesi olmadığına dikkat çeken Aras şunları kaydetti:

"Çocuklarımın olmasını ve bana yardım etmesini isterdim. Demek ki kader, olmadı işte. Hastayım çalışmak zor oluyor ama yapacak bir şeyim yok. Ayağım zaten sakat. Küçükken yanmıştı, yürümek zor oluyor. Evden çıkıyorum biraz dolaşıp geri gidiyorum. Başkaları gibi ben de çocuklarımı, torunlarımı sevmek isterdim tabi ki zoruma gidiyor. Cenab-ı Allah da böyle uygun görmüş kaderimizde bu varmış." 

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2015, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0