Hükümet BÇG Gibi Çalışıyor!

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, yazılı basın yayın organlarında yayınlanan fişleme belgelerini değerlendirdi.

 Hükümet BÇG Gibi Çalışıyor!
banner98
Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, yazılı basın yayın organlarında yayınlanan fişleme belgelerini değerlendirdi. Türkoğlu, "Basına düşen bilgiler göstermiştir ki; Türkiye’de devleti idare eden hükümet tıpkı KGB, Muhaberat ya da bir zamanların Batı Çalışma Grubu (BÇG) gibi çalışmaktadır. Pervasızca ve oldukça rahat bir şekilde yapılan fişlemeler kabul edilemez" dedi.

Taraf Gazetesi'nde yayınlanan fişlemelerden örnek veren Türkoğlu, "Sosyal demokrat, F tipi, MHP’li... görev verilmemeli, bize yakın değil, olumsuz, mevzuat bilgisinden dolayı görev aldı, kadro iptal edilebilir. Çabuk etkilenen, farklı görüşte, mevzuatçı, bize yakın değil. Eski MHP’li. Fikriyatı farklı, sosyal demokrat, olumsuz, İHL’li kesime bakışı negatif, kesinlikle görev verilmemeli, F tipi, iletişimi zayıf, görev verilmemeli. MHP’li olarak bilinir, güven zayıf. MHP’li, kadrosu iptal edilmeli." nitelemelerin skandal olduğunu kaydetti.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSTİFA ETMELİ

Türkoğlu şunları söyledi: "Bugün basına yansıyan ve özellikle Milli Eğitim Bakanlığındaki fişlemeler darbe dönemlerini hatırlatan alçakça bir uygulamadır. İnsanları yaptıkları iş ve sorumluluklarından ziyade dünya görüşlerine ve siyasi tercihlerine göre sınıflandırmak en büyük insan hakkı ihlalidir. Hükümetin uyguladığı ayrıştırıcı ve bölücü politikalar yüzünden, “Bizden olan-olmayan” ayrımı nedeniyle insanlar zulme uğratılmakta hakları elden alınmaktadır. Büyük bir pişkinlik ve yüz kızarıklığı hissetmeden kabul edilen bu fişleme olayı nasıl bir devlet yönetiminin olduğunu en bariz göstergesidir. Kamu kurum ve kuruluşlarında yaşanan bu alçakta fişlemenin failleri bir an önce cezalandırılmalı ifşa edilmeli ve Milli Eğitim Bakanı istifa etmelidir."
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2013, 23:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0