Heyelan evi tehdit ediyor

Samsun’un Terme ilçesinde heyelanın tehdit ettiği bina sakinleri yetkililerden yardım istiyor.

Heyelan evi tehdit ediyor
banner98
 Yaklaşık 15 gün önce sağanak sonucu sel ve su baskını meydana gelen Terme ilçesinde, bazı bölgelerde toprak kaymaları oluştu. Şiddetli yağıştan dolayı ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Kesikkaya Mahallesi Uludere mevkisinde Veysel Kaya’ya ait evin önünde heyelan meydana geldi. Eve yakın bir yerde oluşan toprak kayması iki katlı binayı tehdit ediyor.

Evin sahibi 39 yaşındaki Veysel Kaya, “21 Kasım 2014 tarihinde evimizin kenarında heyelan meydana geldi. Evimiz şu anda heyelan riski altında. Burada 5 nüfus ikamet etmekteyiz. Şu ana kadar yetkili yerlere dilekçeli ve sözlü olarak müracaatımızı yaptık. Henüz bir yanıt alamadık. Şu anda mağdur durumdayız. Biran önce evimizin kenarının sağlam bir şekilde yapılmasını istiyoruz” dedi.

KUL: “VATANDAŞ EVİNİN ETRAFINA İSTİNAT DUVARI İSTİYOR”
Veysel Kaya’nın belediyeden yol yapımı değil özel bir isteğinin olduğunu belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Bu konuda müracaatta bulunan vatandaşımız Veysel Kaya’nın bu evi heyelan bölgesinde ve ruhsatsız bir evdir. Vatandaşın talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyemiz ‘biz yolu yapalım’ diye araçlarımızı gönderdik. Fakat vatandaşın talebi yolla ilgili değil, heyelan tehlikesi olduğu için evinin etrafına istinat duvarı yapılmasını istiyor. Ruhsatsız yapılmış bir heyelan bölgesindeki bir ev için biz kendisini sudan korumak amacıyla bir büz döşeyerek bunu halletmek istiyoruz. Fakat onun talebi ‘Bu yetmez benim evimin etrafına istinat duvarı yapın’ diyor. Orada tek bir ev var. Başka bir ev yok. Sorun yolla ilgili değil. Yolla ilgili olsa biz her türlü yardımcı oluruz. Biz kendisine hem Büyükşehir, hem de ilçe belediyemiz olarak araçlarımızı gönderdik. Fakat vatandaşımız bunu kabul etmedi ve evinin etrafına duvar istiyor. Vatandaşımız AFAD’a müracaat ederse, belki de AFAD o evin yıkım kararını alacak. Müracaat etmesi gereken yerin öncelikle AFAD olduğunu düşünüyoruz. Yoksa yolla ilgili bir sorunu varsa onu biz çözeriz. Çünkü o bizim görevimiz” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 20:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0