banner102

Her zaman yanınızdayız!

Konya’nın Akşehir ilçesinde faaliyet gösteren Sabah Dershanesi öğretmenlerini esnaf ziyaret etti. Akşehir esnafından bir grup Sabah Dershanesi'ne gelerek öğretmenlere destek oldu.

 Her zaman yanınızdayız!
Konya’nın Akşehir ilçesinde faaliyet gösteren Sabah Dershanesi öğretmenlerini esnaf ziyaret etti. Akşehir esnafından bir grup Sabah Dershanesi'ne gelerek öğretmenlere destek oldu.

Akşehir esnafına açıklamalarda bulunan Sabah Dershanesi Müdürü Mehmet Ekmen, "Bizi ziyaret etme inceliğinde bulunduğunuz için çok teşekkür ediyoruz. Bu dershaneler bizim değil milletin malıdır." dedi. Ekmen asıl işi bu kurumların kurulmasında emeği geçen insanların yaptığını belirtti.

Mehmet Ekmen, "Biz dershane olarak öğrencilerimize sadece üniversite kazandırmıyoruz, bizim üzerimizde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın ahlaki eğitimleri için büyük bir vebal vardır. Dershane olarak biz Rant peşinde değiliz bizim öğretmenlerimiz eğer ki şuana kadar özel ders düşünmüş olsalardı evlerini arabalarını alırlardı fakat bizim öğretmenlerimizin çoğunun arabası bile yok. Ümit ediyoruz ki bu yanlışlıktan dönülecektir ve ortak bir yol bulunacaktır. Bizim kaydetmiş olduğum öğrencilerimiz orta direk dediğimiz dar gelirli insanların çocuklarıdır." dedi.

Mevzuat gereği dershanelerin yüzde 3’lük bir kaydın ücretsiz yapılması gerektiğinden bahseden Ekmen, "Ücretsiz kaydımızı yüzde 10 civarına kadar artırabiliyoruz. Biz kayıtları yaparken şehit çocuğunu gazi çocuğunu dikkate olarak kaydı yapıyor ve öğrencileri mağdur etmiyoruz." şeklinde konuştu.

Kaydı yapılan öğrencilerin arasında meslek liselerinden fen liselerine kadar her okuldan öğrenci olduğunu söyleyen Ekmen, en lisesindeki öğrencilerin yüzde 99’unun dershaneye gittiğini kaydetti.

Akşehir esnafından Özkan Özüak, "Başbakanımız çok iyi bir insandır. Allah kendisinde razı olsun hürmet ve saygı duyuyoruz. Ülkemize hizmetleri çok büyüktür. Başbakanımızın eğitim konusunda yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum bu konuda kendisini çevresini tekrardan bir çek etmesini istiyoruz. Dershanelere bakıldığı zaman bugüne kadar eğitim adına ne vermiş ne vermemiş buna bir bakılması gerekiyor. Bugüne kadar ülkemizde doktor olmuş avukat olmuş insanların bu dershanelerin yetiştirdiği insanlardır. Bu dershanelerin halkımızın ahlak ve kültürüne sahip çıkıyor, eğer buna mani olunmazsa bunun bedelini çocuklarımız öder." ifadelerini kullandı.

    Bir başka esnaf Ethem Gökdemir ise "Dershaneler ülkedeki tansiyonun çıkmasını engelleyen toplumda duyarlı nesillerin yetişmesini sağlayan vatandaşın çocuğuna vatandaşdan daha fazla sahip çıkan ,öğrencilerin ders ve ahlak konusunda eğitim veriyor. Dershanelerin öğrencileri sosyalleştiriyor, ayrıca nasıl ki çiftçi toprağı ekmeden önce toprak analizi yapıyorsa dershanelerde çocukların seviyesine göre eğitim vererek öğrencileri topluma kazandırıyor." şeklinde konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0