HER ÇOCUK BİR FİDAN HER ÇOCUĞA BİR FİDAN

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ve Çankaya Kızılırmak Mahallesi Muhtarlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında ortak bir projeye imza attılar..

HER ÇOCUK BİR FİDAN  HER ÇOCUĞA BİR FİDAN
banner98

HER ÇOCUK BİR FİDAN, HER ÇOCUĞA BİR FİDAN” projesiyle Ankara Çankaya Arjantin İlkokulu’nda 750 çocuğa fidan dağıtımı ve fidan ekimi eğitimi gerçekleştirildi. Orman Genel Müdürlüğünden  bir ekiple, öğrenciler öğretmenler ve velileriyle birlikte  biraraya gelen Kızılırmak Mahallesi Muhtarı  Zühal İRGAŞ 23 Nisan’ın önemini bu projeyle bir adım daha farklılaştırmasıyla  dikkat çekti. Orman Genel Müdürlüğü’nden orman mühendisi Melek ÖZYILMAZ,
fidanların nasıl ekileceğini ve sonradan bakımını uygulamalı bir şekilde anlatması ve ardından tüm öğrencilere fidan dağıtımıyla devam eden programda özellikle çocukların orman sevgisinin arttırılması ve gönüllü orman dostları oluşturulması hedeflendi.. 

Projeye yönelik açıklamalarda bulunan 
Kızılırmak Mahallesi Muhtarı Zühal İRGAŞ “Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar”
Diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu, semtimizde bulunan Arjantin İlkokulu’nda küçük kalplerle beraber yaşadık. 

Evet çoşkuluyuz, çünkü bugün çok anlamlı bir projenin ilk basamağına ev sahipliği yaptık. Okulumuzda T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğümüz ve Kızılırmak Mahallesi Muhtarlığımızın ortak projesi “HER ÇOCUK BİR FİDAN, HER ÇOCUĞA BİR FİDAN” projesiyle 750 çocuğumuza fidan dağıtımı ve fidan eğitimi gerçekleştirdik.

Burada ki amacımız, evrenimizde ki iklim değişiklikleri ve yaşanan doğa krizlerinden kaynaklı hastalanmış yaşlanmış bir dünyamızın olduğunun farkına varıp, doğaya verilecek en güzel hediyenin ağaç dikimi olduğunu vurgulamak ve  bilhassa çocuklarımızın kendilerinin ve sevdiklerinin geleceği için atabilecekleri en önemli adımlarının “DOĞAYA SAYGI” olması bilincini aşılamak ve önemli bireyler yetiştirmektir.

Bir farkındalık projesi olan “HER ÇOCUK BİR FİDAN, HER ÇOCUĞA BİR FİDAN” projesinin amaçlarından biri de çocuklarımızı bir fidanla toprakla buluşturmak fidanı büyütüp yeşermesini sağlamaktır.

Peygamber efendimizin, “Kıyamet kopsa bile, o zaman elinizde bir fidan bulunuyorsa ve onu dikmek için de bir engel yoksa derhal o fidanı dikin buyurmuştur” dedi.

Bu projenin katılmak isteyen Ankaradaki Muhtarlarımızla birlikte, tüm mahallelerimizdeki okullarda da devam etmesini hedeflediklerini söyleyen Kızılırmak Mahallesi Muhtarı Zühal İRGAŞ, başta Orman Genel Müdürü  Bekir KARACABEY olmak üzere tüm teşkilata teşekkür ediyoruz ve  tüm çocuklarımızla birlikte orman dostlarını oluşturabilecek bir farkındalık ortaya koymak hedefimizdir dedi. 
Programın sonunda öğrenciler veliler ve öğretmenlerle güzel karelerde biraraya gelindi.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2022, 10:39

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0