Hekimler Tanzanya'ya Çıkarma Yaptı!

Türkiye’den aralarında profesörlerin, doçentlerin de yer aldığı 50 sağlık çalışanı yanlarında bir ton ilaçla birlikte Afrika ülkesi Tanzanya'ya sağlık çıkarması yaptı.

Hekimler Tanzanya'ya Çıkarma Yaptı!
banner98
Türkiye’den aralarında profesörlerin, doçentlerin de yer aldığı 50 sağlık çalışanı yanlarında bir ton ilaçla birlikte Afrika ülkesi Tanzanya'ya sağlık çıkarması yaptı. Hekimler 200 ameliyat, 2 bin de muayene yapma hedefiyle yola çıktı.
Marmara Sağlık Federasyonu’na (MASFED) bağlı İstanbul merkezli Ufuk Hekimleri Derneği (UHEK) ile Başbakanlık TİKA’nın ortak çalışmasıyla yapılacak ameliyatlara profesörlerle birlikte tüm hekimler katılacak. Programa hekimlerin yanı sıra, eczacılar ve yardımcı sağlık personeli de dahil olacak. Süreçte ameliyat ve muayeneler dışında 1 ton ilaç yardımı, 5 bin adet cibinlik, çeşitli hijyen ürünleri ve medikal sarf malzemesi yardımı da yapılacak. Programa kulak burun boğaz, ortopedi, pediatrik ortopedi, genel cerrahi, kadın doğum, göz, kardiyoloji, çocuk hastalıkları, dahiliye, psikiyatri, göğüs hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, anestezi, diş hekimliği, aile hekimi ve biyokimya alanında hekimler katılacak.

UHEK Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Akıncı, yaklaşık 50 civarında hekimle birlikte sağlık alanında yardıma gittiklerini belirtti. Hekimler içinde, akademisyen, 10 kişilik doçent ve profesörün bulunduğunu kaydeden Akıncı, “Cerrahlar, kadın doğum hekimleri, çocuk hekimleri, eczacılar, diş hekimleri var. Bu arkadaşlarla ihtiyacı olan bir çok insana yardım etmeyi hedefliyoruz. Bu yardımları kalıcı hale getirmesi için gözlemlerde de bulunacağız. Bu yardımda 200 civarında ameliyat 2 bin civarı muayene yapmayı planlıyoruz. Oradaki hekim arkadaşların işbirliği ve yol göstermesiyle yüklü miktarda ameliyat ve muayene yapmayı düşünüyoruz.” dedi.
Diş Hekimi Sermet Önder, Türkiye’den Tanzanya’ya en şuana kadarki en büyük sağlık taramasının yapılacağını ifade etti. Önder, “En yeterli kadro ve medikal malzemeyle gidiyoruz. Böyle bir organizasyonda Türkiye’deki 3 hekimden birinden olmak benim için büyük gurur kaynağı. En güzel şekilde çalışarak oradaki bize muhtaç olan insanlara en doğru sağlık taramalarını yapacağız.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2013, 22:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0