Hava-İş Üyeleri Eylem Yaptı!

Hava-İş Sendikası üyeleri, Türk Hava Yolları'nda (THY) sürdürdükleri greve ilişkin İstanbul Adalet Sarayı önünde protesto gösterisi yaptı.

Hava-İş Üyeleri Eylem Yaptı!
banner98
Hava-İş Sendikası üyeleri, Türk Hava Yolları'nda (THY) sürdürdükleri greve ilişkin İstanbul Adalet Sarayı önünde protesto gösterisi yaptı.

Türk Hava Yolları'nda grev yapan HAVA-İŞ sendikası üyesi yaklaşık 100 kişi, saat 14.00'te Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın karşısındaki meydanda basın açıklaması için bir araya geldi. 'Büyüyen saraylarda küçülen adaleti arıyoruz' ve 'THY işçilerine sahip çık, pilotlarını bul, grevini bitir' yazılı pankartlar açıldı. Adaletin öldüğü iddiasıyla temsili bir tabut taşındı.

Alkış ve sloganlarla THY yönetimini protesto eden grup adına bir konuşma yapan Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, THY yetkililerinin 'Bizim grevde olanlara ihtiyacımız yok' dediklerini söyledi. Ayçin, "Eğer ihtiyacın yoksa, eğer seferlerini zamanında yapıyorsan Hamdi Topçu neden Twit üzerine Twit atıyorsun. Küçülmüş, adaletsiz ve hukuksuz kararlar çıkaracaksanız şu sesimize kulak verin. 22'nci Daire'nin koridorunuişgal ederiz. Ta ki hukuku sağlayıncaya kadar. THY yönetimi 455 gündür direnen, mahkemeler haklı bulmasına rağmen 305 kişinin sesini duymamakta direniyor. 105 gündür direnen grevdeki arkadaşlarımızınsesini duymamak için direniyor." diye konuştu.

İki hafta önce Lübnan'da kaçırılan iki pilotla ilgili de konuşan Ayçin, "İki haftadır kaçırılmış ve cellatların elinde her gün ölüm orucu tutan, ne zaman öldürülecekleri korkusundaki iki tane kaptan. Onların çocukları, bunların çocukları, aklınıza gelmiyor mu sizin. Hiç mi vicdanınız sızlamıyor." ifadelerini kullandı.

Ayçin, "Biz adaletin sağlanmasını, mahkeme kararlarının uygulanmasını, sözleşmemizin bitmesini, özgürce uçmayı ve bu şirkete sahip çıkmayı istiyoruz." diyerek sözlerini bitirdi. Yazılı basın açıklamasının okunmasının ardından grup, adliye önünden ayrıldı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0