Hastane inşaatına tam gaz devam

BURSA – Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, tamamlanmayı bekleyen Yenişehir Devlet Hastanesi’nin ilçenin gelişen yönüne katkıda bulunacağını söyledi.

 Hastane inşaatına tam gaz devam
banner98
 Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Yenişehir’de yapımına devam edilen Yenişehir Devlet Hastanesi hakkında açıklamalarda bulundu. Yenişehir’in konum olarak oldukça önemli bir noktada bulunduğuna dikkat çeken Dr. Akan, “Hastanemiz, nüfusu hızla büyüyen ve gelişme gösteren ilçemizin geleceğe yönelik ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. İlimizde havaalanının bu ilçede yer alması, hızlı tren hattının gelecek olması ve Türkiye’nin ilk otomotiv test merkezinin burada yer alacak olması Yenişehir’in nüfusunun önümüzdeki yıllarda büyümesinde önemli rol oynayacaktır.” ifadelerini kullandı.

İlçede hizmet veren eski hastanenin deprem ve yangın yönetmeliğine göre ekonomik ömrünü tamamladığını belirten Dr. Akan, “ Mevcut durumda hizmet veren hastanemiz 1960 yılında yapıldı. 4 blok halinde hizmet veren hastaneye 2013 yılına kadar sürekli ekleme ve güçlendirmeler yapılmış olsa da binamız artık fiziki olarak yetersiz kalmaya başlamıştı. Yeni hastanemizle birlikte vatandaşlarımıza daha modern bir binada, nitelikli sağlık hizmeti sunabilmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Toplam 106 Yatak Kapasiteli Olacak

Yeni hastanenin 33 milyon TL’ye mal olacağının bilgisini veren Dr. Akan, “ Hastanemiz 20 bin metrekare kapalı alana inşa edilecek olup, içerisinde toplam 5 ameliyathane salonu ve 20 poliklinik bulunacaktır. 9 diyaliz salonu, 10 adet palyatif bakım yatağının yer alacağı oluşacak hastanemiz yoğun bakım yataklarıyla beraber toplamda 106 yatak kapasitesi ile hizmet verecektir. Hastanemizin kaba inşaatı tamamlanmak üzere, yakın zaman içerisinde ince işçiliklerine başlayacağız. Önümüzdeki yıl içerisinde Yenişehir’li vatandaşlarımız yeni hastanelerine kavuşacaklardır” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0