Görmez, Cuma Hutbesini Gazze için okudu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Sultanahmet Camii'nde Gazze için hutbe okudu. Görmez, Filistin'e yönelik saldırıları büyük bir musibet, felaket ve vahşet olarak değerlendirdi.

Görmez, Cuma Hutbesini Gazze için okudu
banner98
 Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Sultanahmet Camii'nde cuma namazı kıldırdı. Namazın ardından Gazze için cemaate ‘Mazlumların Ümidi Olabilmek’ konulu hutbe okudu. Görmez, son 10 günün İslam aleminin ve bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulundu. “Her sene ramazan ayının bizlere unuttuklarımızı hatırlatır” diyen Görmez, “ Ramazan bizi özgürleşmeye, kaybettiklerimizi yeniden buldurmaya anlatmaya gelir. Makam, şehvet ve para tutkusundan kurtarmaya gelir.” diye konuştu.

İsrail'in Gazze'de başlattığı kara harekatına değinen Görmez, “Son yıllarda ramazanlara hep mahsur kalbi kırık giriyoruz. İslam dünyasında kan akıyor, gözyaşı akıyor. İftarlarımız adeta zehir. Sahurlarımız hüzün sofraları. Çünkü biz bu gece her birimiz barış, huzur içerisinde çocuklarımızla sahurun bereketli sofralarımıza oturduğumuzda Gazzeli kardeşlerimizin başına bombalar yağıyordu. Biz, Allah’ın güzel nimetleriyle sahurlarımızı, iftarlarımızı yaparken dünyanın muhtelif yerlerinde bombalarla silahlarla iftarlarını ve sahurlarını yapan kardeşlerimiz vardı. Elbette bunların sebeplerini dışarıda aramak beyhude bunların sebepleri bizde. Bugün İslam dünyasında gelen hadiseler, katliamlar, cami bombalamaları, intihar saldırıları kardeş kavgaları, ‘Allah’u Ekber’ diyerek birisini diyerek kardeşini katletmesi ‘La ilahe illallah’ diyerek bir başkasının can vermesi. Ne büyük bir musibet, ne büyük felaket, ne büyük vahşet. Çağdaş dünya bu vahşetin sebeplerini bulmakta zorlanıyor. Bütün bunların sebeplerini kainata bitkisiyle hayvanıyla bütün canlılara şefkat ve merhameti emreden dini mümini İslam’ın kitabında ve peygamberinde aramak gibi bir cinayete müracaat ediyor. Bütün bunların sebeplerini dini mümini, İslam’ın rahmet mesajlarında arayamaz, aradığını bulamaz. Hiç kimse bunların sebeplerini Hasrı Sadette, Hz. Osman'ın katli ile başlayan fitneyle aramasın. Herkes bunu kendi nefislerinde arasın” diye konuştu.

“Asıl büyük mesajım sizlere” diyen Görmez, “Bugün aramızda dünyanın her yerinden alimler var. Bu millet bizim onurumuz. Siz dünyanın neresinde olursa olsun mazlumun umudu oldunuz. Siz umudunuzu yitirmeyin ve mazlumların umudu olmaya devam edin. Bugün İslam dünyasına inen bombaları Rabbim bertaraf etsin. Kadir gecesi kadrimizi yeniden yüceltsin. Bayramın sevincine hasret kalmış çocuklar, kadınlar bayram sevincine kavuşsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0