Gölbaşı’nın kahraman şehitleri!

Ankara Gölbaşı’nda şehit düşen hayatı başarılarla dolu 22 yıllık özel harekatçı ve eğitmeni Eyyüp Oğuz ile hem öğrencisi hem de hemşehrisi 5 yıllık özel harekatçı Hüseyin Goral’ın, “Vatan haini değiliz” diyerek gittikleri birlikte operasyon için araçlara binerken üzerlerine darbeci hainler tarafından atılan ikinci bombayla şehit oldukları öğrenildi.

Gölbaşı’nın kahraman şehitleri!
banner98
 Gölbaşı’nın Kahraman şehitlerinden biri 45 yaşındaki 22 yıllık meslek hayatında 3 ülke 12 kentte terörle mücadele eden aynı zamanda Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda eğitmenlik de yapan evli 2 erkek çocuk babası Özel Harekat polisi Eyyüp Oğuz. Diğeri henüz 25 yaşında ve eşi 2 aylık hamile, baba adayı 5 yıllık Özel Harekat polisi Hüseyin Goral. Her İkisi de Elazığlı, her ikisinin de babalarının ekonomik gücümüz yerinde mesleği bırak sözüne “Biz Vatan haini değiliz” diyen cesur yürekler.

O cesur yüreklerden genç Özel Harekatçı Goral’ın hocası da aynı zamanda hemşehrisi olan ve birlikte şehit düştüğü hayatı başarılarla dolu Eyyüp Oğuz.

Her Operasyona gönüllü gitmiş

Ankara'da FETÖ/PDY'nin darbe girişimi sırasında şehit düşen Özel Harekat Polisi Eyyüp Oğuz’un 22 yıllık meslek hayatı boyunca Suriye, Irak, Libya gibi ülkeler ile Türkiye genelinde 12 ilde operasyonlara katıldığı ve şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan'ın ile OHAL Valisi Aydın Arslan’ın korumalığını yaptığı öğrenildi.
Savaşçı bir ruha sahip olan şehit Oğuz, görev hayatı boyunca teröristlerle girdiği çatışmalarda hiç yaralanmamış. En son Nusaybin’deki operasyonlara katılarak Ankara’ya dönen şehit Oğuz’un, her operasyona gönüllü olarak katılmak için başvuru yaptığı bildirildi.

Şehit olmadan “Ülkemizin asıl bize şimdi ihtiyacı var” demiş

Şehit Eyüp Oğuz ve babası arasında geçen bir diyaloğu anlatan şehidin kuzeni Cemil Döndü, “22 yıllık özel harekat polisiydi. 22 yıla girince babası, ‘artık yeter' demiş. Babası bunu söyleyince ‘Baba ben özel harekatçıyım. Eski özel harekat memuruyum. Ama şimdi gelen gençlerimiz çok tecrübesizler. Henüz yetişmemişler. Biz nasıl meydanı boş bırakalım. Türkiye’nin bu terör belasıyla mücadele verdiği an nasıl geri planda kalalım ve emekli olalım. Ülkemizin asıl bize şimdi ihtiyacı var’ demiş.” Kendisinde görev aşkı vardı. Özellikle doğuya terörle mücadeleye, operasyonlara gideyim diye çok başvuru yaptığı olmuştur. Ramazan bayramından 3 gün önce Nusaybin’den gelmişti” dedi.

Şehidi, özel harekatçı kardeşi anlattı

Ağabeyinin Ağrı görevine gideceğini belirten özel harekatçı kardeşi Güven Oğuz, “Bu darbe olunca bütün daire başkanı toplandı. Ağabeyim de daire başkanlığına gitti. Bende öze harekat polisiyim. İstanbul’a göreve gidecektim. O esnada ne oluyor gibisinden ağabeyimi aradım. Ağabeyim ‘bir şey yok’ dedi ve telefonu kapattı. Yarım saat sonra Gölbaşı özel harekatın bombalandığını gördüm. Sonrasında ağabeyimle iletişim kesildi. Ben göreve gitmiştir ve telefonunu kapatmıştır dedim. Şehit olacağını düşünmedim. Çünkü cesur ve savaşçı bir insandı. Diyarbakır’da 12 sene çalıştı. Bütün operasyon ve görevlerde yer aldı” diye konuştu.
Şırnak’ta, Silopi’de ve Cizre’de beraber görev yaptıklarını ve 6 aydır asıl görev yerlerine dönemediklerini ifade eden Güven Oğuz, 'Vatan, Millet ve Allah' deyip beklediklerini söyledi.

"Ağabeyim şehit oldu, sırada ben varım"
Devlet ve millet için özel harekat polislerinin hep koştuğunu vurgulayan Güven Oğuz, “Burada ve Şırnak’ta da koştu. Darbe oldu yine koştu ve şehit oldu. Yine de hep koşacağız. Ağabeyim şehit oldu ama sırada ben varım. Yere düşene kadar o anı ben de bekleyeceğim. Hain ne kadar hainlik peşinde koşuyorsa, vatanını, milletini ve Allah’ını seven adam da mertçe, şereflice vatanı millet savunma peşinde koşsun” şeklinde konuştu.

Doğmamış çocuğunu eşine emanet etti, şehit oldu

Özel Harekat Daire Başkanlığı’na savaş uçaklarıyla düzenlenen hain saldırıda hemşehrisi ve hocası Şehit Oğuz ile birlikte atılan ikinci bombada şehit düşen özel harekat polislerinden Hüseyin Goral ise henüz evleneli bir yıl bile olmadığı gibi eşinin de 2 aylık hamile olduğu öğrenildi.
Şehit Goral’ın, hainlerin darbe girişiminde bulunduğu gece evden hiç tereddüt etmeden eşi Ceren’e ‘Ben şehit olursam çocuğum sana emanet’ diyerek görev yerine gitmiş.

Hüseyin’in mesleğini severek yaptığını aktaran babası Mahmut Goral, oğlunun eşine “Ben şehit olursam çocuğum sana emanet” diyerek evden çıktığı anlattı. İlk patlamanın ardından oğlu ile konuştuğunu dile getiren baba Goral, oğlunun kendisine “buraları bombaladılar, bizi merak etmeyin, fırsat bulunca sizi ararım” dediğini kaydetti.

"Ben vatan haini değilim istifa etmem"

Görev yerine dağılırken ikinci patlamada oğlunun şehit olduğunu öğrendiğini belirten baba Goral, “6 aydır Hakkari, Şırnak, Cizre ve Nusaybin’deydi. Ben kaç defa ‘istifa et gel’ dedim. O da bana ‘baba istifa edenlere vatan haini diyorlar. Ben istifa etmem’ dedi." diye konuştu.

Hocasına güvenirdi, birlikte şehit oldular

Oğlunun Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olduğunu ve atışlarda birinci olduğu için gönüllü olarak özel harekatçı olmaya karar verdiğini dile getiren baba Goral, hocası Eyyüp Oğuz’a oğlunun çok güvendiğini ifade etti.

22 yıllık özel harekatçı Eyüp Oğuz’la akrabalık bağlarının da bulunduğunu dile getiren Baba Goral, ”Hakkari, Şırnak, Cizre ve Nusaybin’de devamlı aradığımızda ‘dikkat edin’ deyince, ‘baba korkmayın. Eyüp hocamla beraberiz. O arkamda’ derdi. İkisi de beraber şehit oldular” şeklinde konuştu 

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2016, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0