Gazetecileri Günlerinde Yalnız Bırakmadı!

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz’ın “Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü dolayısıyla düzenlediği etkinlik basın mensuplarını bir araya getirdi.

 Gazetecileri Günlerinde Yalnız Bırakmadı!
banner98
Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz’ın “Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü dolayısıyla düzenlediği etkinlik basın mensuplarını bir araya getirdi.

Dalaman ve Ortaca ilçesinde görev yapan gazeteciler, Belediye Başkanı Sedat Yılmaz tarafından 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikte bir araya geldi.

Çalışan Gazeteciler Gününde verdiği yemekte konuşan Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, “Her şeyden önce zaman ayırarak, buraya kadar gelmeniz bizim için önem arz etmektedir. Aynı zamanda bizim için gurur meselesi de oldu. Ben başta gazeteci han fendi ve çok beyefendi diğer gazeteci arkadaşlarıma katılımlarından teşekkür ederken, hoş geldiniz iyi akşamlar. Bilindiği üzere bu gün 10 Ocak Dünya çalışan Gazetecileri günü olması sebebiyle birlikte olmuş bulunmaktayız. Zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu ben her defasında sizlerle paylaşmış bulunmaktaydım. Tekrar bu vesileyle altını çizmek istiyorum; günümüzde basın kolunun her konuda huzur ve rahat içinde çalışmadığını da çok iyi biliyorum. Bu gerek hükümetimizin tutumları ile alakalı olsa da belki bunun gibi olumsuz yaşanmış her hangi bir posizyona şahitliğimiz olmadı ama büyük yerleşim alanlarında bilhassa İstanbul’da bir dönem Emniyet Müdürlüğü’ndeki basın odasının kapatılması gibi bir olayı bizlerde yaşamış gibi olduk. Basının o odanın kapatılması, basının dışarıda tutulması, basının haber almasının engellenmesi gibi durumlardan basının çalışmasının kısıtlanması altına alınmasıyla da ne yazık ki karşı karşıya geldiğimiz önemli olayları hep beraber yaşadık. Bunları biz hiçbir zaman tasvip etmiyoruz, tabiî ki ilkeli yayın anlayışı ahlaklı ilkeli biçimde gazetecilik içinde olduktan sonra problemler otomatik olarak ortadan kalkacaktır; yeter ki biz birimizi anlayabilelim. Bizler sizleri çok iyi biliyoruz, bizden yana zannediyorum ki bizden yana bir sıkıntı yaşansın, sizleri her zaman elimizden geldiği kadar yanınızda olmaya çalıştık. Bundan sonra da aynı düşünceyi, aynı fikirde olmamız her daim devam edecektir. Sizlerin olmadığı, sizlerin haber yapamadığı yerde, toplumda fayda olacağını sanmıyorum. Kamuoyunun yanlış yönlendirilmesi, bilgisiz bırakılması daha büyük olayların istenilmeyecek yaşanmasına götürebilir. Sizler toplumların her zaman aynası olması birçok toplum sizlerin aracıyla öğrendi. Bundan sonra da bu şekilde olması hem devletlerin hem de toplumların yararına, hem de insanlık adına kendi bünyesi içinde olumlulukla beraber daha mutlu ve huzurlu bir ortam sağlayacağı kanısındayım. Burada sözlerimi daha fazla uzatmak istemiyorum; bu gününüzü canı gönülden kutluyor ve tebrik ediyorum. Bilhassa özel yaşamınızda aile olarak yaşamınızda huzur sağlıklı günler temenni ederken, basın hayatınız da zorlanmadan, güçlüklere, olumsuzluklara mağdur kalmadan yayın hayatınızı da temenni eder, başarılar diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2014, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0