Esnaf dört gözle hükümetin kurulmasını bekliyor

7 Haziran seçimlerinden sonra hükümetin kurulamamasından yakınan Gaziantepli esnaflar, işlerinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirtti.

Esnaf dört gözle hükümetin kurulmasını bekliyor
banner98
 Koalisyon sürecinin devam ettiği bugünlerde, ekonomik anlamda bunalımlar yaşadıklarını söyleyen Gaziantepli esnaflar, hükümetin kurulmasını istedi. Siftah bile yapamayan esnaflar, “Koalisyon mu kurulur, yeniden seçim mi olur bilemeyiz ama olacaksa artık bir iktidar kurulsun” diyerek, işlerinin durgun olduğunu, kiralarını ödeyemeyecek duruma geldiklerini belirtti.

7 Haziran seçimlerinden sonra, her geçen gün müşterilerinin azaldığını, aynı zamanda vatandaşların hükümetsiz bir ülkede alışveriş yapmaktan çekindiğini vurgulayan esnaflar, “Biz esnaflar birbirimizden alış veriş yapıyoruz müşteri falan artık gelmiyor. Vatandaşlar turistler gelse, bir su alsa bile bu Gaziantep’e katkısı olacak. Ama gelmekten korkuyorlar. Ülkenin iktidarsızlığından dolayı bütün işlerimiz çok sakat. Bir an önce koalisyon mu kurulacak, tek başına bir iktidar mı gelecek bilmiyorum ama hükümet artık kurulsun. Esnaf siftahsız dükkan kapatıyor. Kirayı zar zor ödüyoruz. Ekonomi, yok denecek kadar az artık. Sabahleyin dükkanı açıyoruz akşamleyin kapatıyoruz. Bakın esnafta çıt sesi bile yok. Seçimlerden önce, bir su satılırdı, bir bakır satılırdı malzeme falan satılırdı ama şu an o olanak yok vatandaş alış veriş yapmaktan kokuyor. Ne gelen var ne giden var. Onun için baştaki siyasetçilere sesleniyorum lütfen, koalisyon mu olur, tek başına bir iktidar mı olunur, devletimizi sahipsiz bırakmayalım” ifadelerini kullandı.

“DENİZE DÜŞTÜK, YILANA SARILACAĞIZ”
Sabahtan beri dükkanına hiç kimsenin gelmediğini, aynı zamanda daha siftah bile yapmadığını ifade eden bir esnaf da, “Müşteri yok, iş yok, para kazanamıyoruz. Ama günü geçirmeye çalışıyoruz. Esnafın ayakta duracak hali yok. Hiçbir esnaf halinden memnun değil. Ancak vatandaşlar, ekonomik anlamda, büyük korkular yaşadığı içi esnaf siftah yapamıyor. Ayın 10’unda kira ödüyorum. Ayın 10’u geldiğinde kira sahibi hemen parasını almaya geliyor. Bir kuruş eksik kabul etmiyor. Şu anda ekonomi berbat bir durumda, halimiz berbat yapacak bir şey bulamıyoruz çaresizlik içindeyiz. Denize düştük, yılana sarılacağız” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2015, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0