banner102

Ermenek'te işçileri taşıyan minibüs terk edilmiş halde bulundu

Karaman’ın Ermenek ilçesi Güneyyurt beldesinde 18 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağına, Aşağıçağlar köyünden 6 işçiyi kazanın olduğu gün ocağa getiren servis minibüsünün 41 gündür ocak sahasında terk edilmiş halde durduğu ortaya çıktı.

Ermenek'te işçileri taşıyan minibüs terk edilmiş halde bulundu
 Maden kazasında en fazla kayıp veren Aşağıçağlar köyünde, madenci aileleri ve köylüler olayın acısını hâla yaşarken kazayla ilgili farklı detaylarda ortaya çıkmaya devam ediyor. Kameralar karşısında konuşmak istemeyen köylüler, ocak sahasında bulunan ve terk edilmiş vaziyette duran minibüsün köylerinden ölen 6 madenciyi olayın olduğu gün madene taşıyan servis minibüsü olduğunu söyledi. Köylüler olayın olduğu gün işçileri almak için köye gelen servis minibüsünün arıza yaparak istop ettiğini, ölen işçilerin minibüsü iteleyerek çalıştırdıktan sonra 45 dakikalık gecikmeyle mesaiye gittiklerini belirtti.

MADEN ŞEHİTLİĞİNE TÜRK BAYRAĞI DİKİLDİ

Öte yandan, maden kazasında en çok madenciyi kaybeden Aşağıçağlar köyündeki köy mezarlığında maden şehitliği oluşturuldu. Hayatını kaybeden 6 madencinin defnedildiği bu şehitlikte köylüler mezarlığa Türk bayrağı dikti. 

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2014, 17:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0