Endonezya’da intihar saldırıları: 6 ölü

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da koordineli olarak düzenlenen bombalı saldırılarda aralarında saldırganların da bulunduğu en az 6 kişi hayatını kaybederken, polisin saldırganları yakalamak için yürüttüğü operasyon devam ediyor.

Endonezya’da intihar saldırıları: 6 ölü
banner98
 Başkent Cakarta’da iş merkezlerinin de bulunduğu bölgedeki bir alışveriş merkezi yakınlarında düzenlenen bombalı saldırılarda en az 6 kişi hayatını kaybederken, 10 kişinin de yaralandığı bildirildi. Amerikan kahve zinciri Starbucks’ta 2 intihar saldırganı üzerindeki bombaları patlattı. Bir intihar saldırısı da alışveriş merkezinin önündeki polis kontrol noktasına yapıldı. Daha sonra saldırganlarla polis arasında el bombalarının da kullanıldığı bir çatışma çıktı. Toplamda 6 patlamanın meydana geldiği saldırılarda ilk belirlemelere göre 4 saldırgan, 1 polis memuru ve 1 sivil hayatını kaybetti. Starbucks yönetiminden yapılan açıklamada saldırıda müşterilerin yaralandığı ve bugün Cakarta’daki bütün şubelerin kapalı olacağı belirtildi. 

10’dan fazla saldırganın olduğu belirtilen Cakarta’daki saldırılarla ilgili Endonezya polisi, daha önce IŞİD'den tehdit aldıklarını açıkladı. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2016, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0