Emniyet Müdürü Kara, Vatandaşları Uyardı!

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’ne gelen ihbarlar, vatandaşların akıllara durgunluk veren metotlarla dolandırıldıklarını ortaya koydu.

Emniyet Müdürü Kara, Vatandaşları Uyardı!
banner98
Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’ne gelen ihbarlar, vatandaşların akıllara durgunluk veren metotlarla dolandırıldıklarını ortaya koydu.

Vatandaşları uyaran Emniyet Müdürü Derviş Kara, kendilerini savcı, emniyet amiri, başkomiser ya da polis olarak tanıtan şahısların masum vatandaşları arayarak aldattığına dikkat çekti. Şebeke üyelerinin akıl almaz yöntemlere başvurduğunu belirten Emniyet Müdürü Derviş Kara, "Şebeke üyeleri, muhatap oldukları vatandaşların daha önce kaybedilen kimliğinin başka şahıslar tarafından bulunarak satıldığı, bu kimlikle birçok kuyumcudan altın satın alındığı ve kredi kartının dolandırıcılar tarafından kullandığı gibi yalanlarla inandırılıyor. Bazı vatandaşların sözde kamu görevlilerine yardım etmek ve şüphelileri yakalamak amacıyla evlerindeki para ve ziynet eşyalarını tarif edilen tenha yerlere bıraktıkları tespit edildi. Bu metotla ağustos ayı içerisinde merkezde ve ilçelerde toplam 6 dolandırıcılık olayı meydana geldi. Bu olaylarda dolandırıcılar vatandaşlarımızı 100 bin TL dolandırdı.” dedi.

Vatandaşların benzer bir durumla karşılaşmaları durumunda vakit kaybetmeden Alo 155 Polis veya Alo Jandarma 156 telefonlarını aramalarını isteyen Kara, “Vatandaşlarımızın bu telefonlar karşısında adeta hipnoz olmuş gibi dolandırıcıların yalanlarına kapılmaları neticesinde alın teriyle kazandıkları birikimleri çöpe atılmaktadır. Kamu düzeninin korunması ve asayişin sağlanmasında büyük emeği olan kamu görevlileri ile kolluk kuvvetleri böyle bir metotla asla çalışmaz. Bu tür olaylarda vatandaşların günün her saatinde Alo 155 veya 156 numaralarına ulaşmalarını tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0