Elektrik direğine çıkan şahıs akıma kapılarak öldü

Zonguldak'ta elektrik direğine çıkan bir şahıs akıma kapılarak yaşamını yitirdi. Olay, Kozlu ilçesi Kılıç mahallesinde Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş'ye (BEDAŞ) ait yüksek gerilim direğinde meydana geldi.

Elektrik direğine çıkan şahıs akıma kapılarak öldü
banner98
Zonguldak'ta elektrik direğine çıkan bir şahıs akıma kapılarak yaşamını yitirdi.

Olay, Kozlu ilçesi Kılıç mahallesinde Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş'ye (BEDAŞ) ait yüksek gerilim direğinde meydana geldi. Elektrik çarpması sonucu kafası direğe sıkışarak asılı kalan Soner K. (23), olay yerinde hayatını kaybetti. Bu arada direkteki patlamayla beraber ilçe merkezi ve çevresinde 2 saat boyunca elektrik kesintisi yaşandı.

Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve BEDAŞ ekipleri sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı olay yerine gelerek inceleme yaptı. İlk olarak direğe çıkarak kontrol yapan BEDAŞ ekipleri, direkte ve cesette elektrik akımı olmadığını belirledi. Daha sonra itfaiye ekiplerinin çıktığı direkte, kafası demir çubuklara sıkışan Soner K.'nin cesedi, halat yardımıyla 1 saat süren çalışma sonucu indirebildi.

Cenaze, olay yerinde hazır bekleyen 112 Acil Sağlık ambulansına konularak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Direkte cesedi gören BEDAŞ'ın depo görevlisi, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Önce patlama oldu. Elektrikler komple kesildi. Sonra 4 tane direği inceledim. Geldiğimde bu direkte cesedini gördüm. Polise haber verdim. Muhtemelen kablo çalıyordu" dedi.

Bu arada aynı şahsın bir gün önce de kablo hırsızlığından gözaltına alınıp mahkeme tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2013, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0