Dünya şampiyonası için herşey hazır

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan ve milli takımı Adana’da görmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Dünya şampiyonası için herşey hazır
banner98
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan ve milli takımı Adana’da görmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Coş, 5-15 Eylül tarihleri arasında 2 grupta 12 ülkenin katılımıyla Menderes ve Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek U23 Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası’na katılan milli takım oyuncuları, teknik heyet ve yöneticilerine yemek verdi. Vali Coş, tüm sporcularla tek tek sohbet ederek başarı diledi.

Son yıllarda engelli gençlerin sporun her alanında faaliyet göstermeleri ve uluslararası müsabakalardan madalyalarla dönmelerinden dolayı memnun olduğunu ifade eden Vali Coş, şöyle devam etti: “Bu şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan ve milli takımı Adana’da görmekten dolayı mutluyuz. Hem milli takıma, hem de diğer konuk ülkelerin takımlarına Adana ve Türk misafirperverliğini en iyi şekilde göstereceğiz. Dünya şampiyonası için tüm hazırlıklar tamamlandı. Dualarımız milli takım için, dileğimiz onların ev sahibi ve seyirci avantajıyla şampiyon olmalarıdır.”

AKSU: ADANA BİZE UĞURLU GELİYOR
U23 Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takım Başantrenörü Can Aksu, 2009 yılında da Adana’da Avrupa Şampiyonası’nda final oynayarak ikinci olduklarını hatırlattı. Aksu, ”Son yılların en iyi milli takımına sahibiz. Adana bize uğurlu geliyor. Bizimle birlikte 12 ülkenin katılacağı dünya şampiyonasında yine final oynayacağız ve şampiyonluk kupasını kaldıracağız.” diye konuştu.

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya ise “Adana’da spor konusunda başta Valimiz Hüseyin Avni Coş ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve diğer spor ailesinden büyük destek görüyoruz. Adana’da spor konusunda deneyimli kadrolar var. Dünya şampiyonasına en iyi şekilde ev sahipliği yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Dileğimiz, başarılı organizasyonun yanı sıra milli takımın birinci olmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, karşılaşmaların oynanacağı spor salonlarının engelliler için gerekli mimarı eksiklerinin giderildiğini belirterek, milli takıma başarılar diledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2013, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0