banner102

Dolu ve şiddetli sağanak yağmur Manisa'yi felç etti

Manisa'nın Salihli ilçesinde akşam saatlerinde fırtına ile başlayan dolu ardından şiddetli sağanak yağmur, su baskınlarına neden oldu. Şiddetli rüzgar ilçede birçok ağacı yola devrilirken, bir evin üzerine ağaç düştü.

Dolu ve şiddetli sağanak yağmur Manisa'yi felç etti
 Salihli'de bazı mahallerde evler, sokak ve caddeleri sular altında kaldı. Salihli ilçesinde akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak yağmur, ilçeyi harabeye çevirdi. Dolu ve sağanak yağmur şeklinde başlayan yağışa fırtına da eklenince Salihli'de onlarca ağaç devrildi, yollar trafiğe kapandı.

Yaklaşık yarım saat süren şiddetli yağış sonucu ilçenin ana caddeleri ve sokaklar göle döndü. Su birikintileri dolayısıyla bazı sokaklar trafiğe kapatıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Salihli İtfaiye Amirliği'ne bağlı ekipler su baskınlarına müdahale etti. Salihli'nin Gaziler Mahallesi'nde 5 yıldan bu yana bakkal dükkanı işleten Ahmet Eski, her yıl bu aylarda ve kış mevsiminde yağan şiddetli yağışla birlikte kendi dükkanı ile mahallenin tamamının sular altında kaldığını söyledi.

Eski, "Artık Salihli Belediyesi buna kesin bir çözüm bulmalı. En azından kaldırımlarımız biraz yükselse bu sorundan kurtulacağız. Bizim sorunumuzu dinlemeye kimse gelmiyor. Bugün bu şehir için köprü ve park yapmak önemli değil. Biz Gaziler Mahalle halkı olarak yıllardır aynı sorunları yaşıyoruz. Daha önceki belediye başkanımız başta olmak üzere her seferinde mahalle olarak dilekçe veriyoruz ancak bir çözüme kavuşmuyor. Her yağmur yağışında bu sorunla karşı karşıya kalıyoruz. Benim şu an mallar sular içerisinde yüzüyor" dedi. Öte yandan Güneş Mahallesi'nde Yunus Emre Parkı'nda bulunan bir ağaç parkın karşısındaki evin üzerine düştü. Evde maddi hasar oluştu. İlçede yağış nedeniyle Gaziler, Kocaçeşme ve Eskicami Mahalleleri ile Fevzipaşa Caddesi'nde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0