banner101

Doğunun boğaz köprüsü gönülleri birleştiriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan ve doğuyla batıyı birleştiren Nissibi Köprüsü’nden her gün binlerce araç geçiyor.

Doğunun boğaz köprüsü gönülleri birleştiriyor
 Türkiye’nin 3. büyük asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü, tamamı Türk mühendislere ait projesiyle göz kamaştırıyor. 610 metre uzunluğundaki ‘Doğunun Boğaz Köprüsü’, uzakları yakın ediyor. Nissibi Köprüsü, mesafelerin yanında gönülleri de birleştiriyor.

Şanlıurfa’da su tesisatçısı olarak çalışan 29 yaşındaki Salih Demir, evlendiği Adıyamanlı Remziye Demir’i evinden alıp, Şanlıurfa iline gidişi esnasında Nissibi Köprüsü üzerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Köprü başında halaylar ve oyun havalarıyla eğlenen gelin ve damat yakınları, mutluluklarını çektirdikleri fotoğraflarla ölümsüzleştirdiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde görkemli bir törenle açılışı yapılan Nissibi Köprüsü’nden binlerce araç geçiş yaptı. Yaklaşık 10 gün önce trafiğe açılan Nissibi Köprüsü, bölgeye ayrı bir heyecan getirdi. Köprü üzerinde zaman zaman gençler motosikletleriyle tehlikeli gösteriler de yapıyor. Daha önce saatlerce feribot beklemek zorunda olduklarını ve akşam saat 21.00’dan sonra feribotun hizmet vermediğini belirten vatandaşlar, köprüyle birlikte ulaşımda aksama yaşamadıklarını ifade ettiler.

Köprünün açılmasıyla birlikte, yolcu taşımacılığında kullanılan feribotlar da motorlarını kapattı. Artık feribotlar gençlerin balık tutma yeri oldu.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0