Devlet İle Halk Birlikte Aşure Yedi!

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde devlet erkanı ile vatandaşlar birlikte Muharrem ayını kutlayıp aşure yedi.

 Devlet İle Halk Birlikte Aşure Yedi!
banner98
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde devlet erkanı ile vatandaşlar birlikte Muharrem ayını kutlayıp aşure yedi. Halk Eğitim Merkezi ve Öğretmenevi tarafından hazırlanan aşure şenliğine Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Karadeniz’in yanı sıra ilçe halkı da katıldı.

Irak sınırında ve Kato Dağı eteklerinde bulunan Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde devlet ve halk birlikte Muharrem ayını kutladı. Halk Eğitim Merkezi ve Öğretmenevi'nce düzenlenen aşure günü etkinliğine devlet erkanı ve ilçe halkı katıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Basri Dursun’un ve Öğretmenevi Müdürü Damla Güler’in koordine ettiği aşure günü etkinliğine Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez, İlçe Garnizon Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Aktürk, Hakim Muhammet Emin Güleryüz, Hakim Bayram Durmaz, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Hakan Şengül, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Beğenilen aşure günü etkinliği halktan da büyük ilgi gördü. İlk aşure servisi Kaymakam Dönmez tarafından yapıldı. Düzenlenen aşure şenliğine katılan Beytüşşebap halkı, devlet erkanıyla bu tür organizasyonlarda beraber olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez de Muharrem ayının maneviyatına uygun olarak yapılan etkinliğini her sene gelenekselleştirmek gerektiğini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2013, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0