Dershaneler, 'ben yaptım oldu' Mantığıyla Kapatılamaz!

AK Parti'den istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal, "Dershaneler, hukuk devleti olan ülkemizde 'ben yaptım oldu' mantığıyla kapatılamaz." dedi.

 Dershaneler, 'ben yaptım oldu' Mantığıyla Kapatılamaz!
banner98
AK Parti'den istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal, "Dershaneler, hukuk devleti olan ülkemizde 'ben yaptım oldu' mantığıyla kapatılamaz." dedi

Dershanelerin kapatılmasına itiraz ettiği için AK Parti’den ihraç edilmek istenen, daha sonra kendisi istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Bozüyük Kalkındırma Derneği'nin (BOZDER) düzenlediği konferansa katıldı. Bozüyük halkının çok yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşan İdris Bal, yaptığı davranışın Türkiye’nin her tarafından destek gördüğünü anlattı.

Bal, “Bunu kesinlikle enaniyet olsun diye söylemiyorum, yaptığım hareketin destek görmesi ve Türkiye'nin dört bir yerinden aldığımız telefonlar, mailler ve bizzat Meclis'e gelen vatandaşımızın ziyaretlerini, yanlış bir şey yapmadığımın göstergesi olarak görüyorum. Ben yaptım oldu ya da ben istedim böyle olacak diyerek, emirle komuta ederek bu sistemin sürdürülmeyeceğinin geçmişte çok fazla örnekleri var. Doğu-Batı Almanya'nın da bunu yapmaya çalıştığını fakat başaramadığını biliyoruz.” diye konuştu.

İdris Bal, dershane konusunun tamamen arz-talep meselesi olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti: “Eğer bir insan susamadıysa ne kadar serin, berrak su akarsa aksın su içmez. Ama şu anda gerçek bir talep var ve bu yüzden dershaneler açık. Dershaneler, hukuk devleti olan ülkemizde 'ben yaptım oldu' mantığıyla kapatılamaz. Anayasa Mahkemesi'nden geri döneceğini düşünüyorum.” Programın sonunda soruları cevaplayan İdris Bal’a, Bozder Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Soydan hediye takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0